У львівському Палаці Хоткевича покажуть виставку про Бердянськ

По матеріалам Львівської міської ради
05.07.2023 · 15:43 · переглядів - 761

6 липня о 18:00 у Палаці Хоткевича (вул. Кушевича, 1) відбудеться відкриття виставки «З кожною моєю згадкою про дім його стіни стають міцнішими» від учасників спільноти «Ми – Бердянськ»

У львівському Палаці Хоткевича покажуть виставку про Бердянськ

Виставка побудована на матеріалах піврічної роботи спільноти «Ми – Бердянськ», яку заснували Ксенія Клейнос та Кирило Пеліванов – громадські діячі з Бердянська. Вимушено переїхавши до Львова, вони поставили перед собою мету – зібрати активну спільноту бердянців, які хочуть повернутися в місто та спільно відновити його після перемоги. Допоміг їм у цьому Європейський фонд за демократію.

Завдяки практикам документального театру, візуальних мистецтв, арттерапії та за участі психолога і тренерів, учасники/ці проєкту «Ми – Бердянськ» (наразі близько 200 людей) мали можливість віднайти і налагодити спілкування та контакти між собою, говорити про свої почуття і переживання, підтримувати одне одного.

«Що ми знаємо про Бердянськ? Очевидно, небагато, навіть якщо відпочивали там чи були у відрядженні. Найболючіша реальність полягає в тому, що зараз місто перебуває під окупацією, а тисячі людей вимушено покинули свої домівки. Вони розірвали важливі зв’язки, які наповнювали життя сенсами та були цінними там, де мешкали раніше. Зв’язки не тільки з людьми, а й з місцями, адже ми є дуже просторовими істотами.

Виставка «З кожною моєю згадкою про дім його стіни стають міцнішими» присвячена локальній ідентичності Бердянська та спонукає до взаємодії між різними спільнотами: бердянцями, львів’янами, а також людьми з інших міст, які знайшли тимчасовий або постійний прихисток у Львові. Це запрошення до знайомства, мирного співжиття та спільних дій у складні часи війни та, звичайно, після нашої перемоги», – розказують організатори виставки.

Відкриття виставки – 6 липня о 18:00 у нижньому залі «ХотАртХол».

Закриття – 30 липня.




Останні новини Бердянська
вчора, 27 квітень, субота 2024
26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок