У виконкомі відбувся брифінг з нагоди початку реалізації нового грантового проєкту з підтримки бізнесу – за підтримки ЄС та Німеччини

По матеріалам пресс-службы исполкома
07.06.2021 · 16:17 · переглядів - 1667

У Бердянську стартував грантовий проєкт «Створення та впровадження системи інформаційно-консультаційного забезпечення бізнесу Бердянської міської територіальної громади».

У виконкомі відбувся брифінг з нагоди початку реалізації нового грантового проєкту з підтримки бізнесу – за підтримки ЄС та Німеччини

Його було відібрано до реалізації у рамках конкурсу грантів щодо системної підтримки малого та середнього підприємництва під час пандемії СOVID-19. Конкурс проводився у січні 2021 року в межах проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП».

Грантовий проєкт «Створення та впровадження системи інформаційно-консультаційного забезпечення бізнесу Бердянської міської територіальної громади» спрямовано на формування та забезпечення постійного функціонування системи інформаційно-консультативної підтримки малих та середніх підприємств у Бердянській громаді. Його реалізація відбуватиметься протягом червня-листопада 2021 року. Заплановано проведення 12 навчальних заходів та щотижневих он-лайн консультацій. Буде створено он-лайн платформу «Berdiansk City» та облаштовано конференц-залу для інформаційних заходів. Представники малого та середнього підприємництва отримають можливість поліпшити свої підприємницькі навички та здатність адаптуватися до умов карантину завдяки тренінгам та щотижневим он-лайн консультаціям, налагодити партнерство, долучитися до ресурсів інформаційно-консультативної підтримки.

7 червня у каб. 70 виконкому відбувся медіабрифінг з метою презентації проєкту.

У брифіннгу узяли участь: керівник проєкту від GIZ «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» Армін Хофман (он-лайн), міський голова Валерій Баранов, представники ГО «Агенція креативних ініціатив «Більше» Олександр Манжула та Алла Мельничук, представники фіскальної служби, Центру зайнятості, Торгово-промислової палати, Держпродспоживслужби, банків, профільних структурних підрозділів виконкому, громадського сектору. Долучилися до заходу також представники бізнесу, які є головними бенефіціарами проєкту.

З вітальним словом до учасників брифінгу звернувся міський голова Валерій Баранов:

Сьогодні розпочинається новий етап співпраці Бердянської громади з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ. Це наші давні партнери, завдяки яким у місті капітально відремонтовано чотири школи та приймальне відділення лікарні; реконструйовано шкільний стадіон у одному з найбільших мікрорайонів; створено та успішно функціонує притулок для жінок, що постраждали від насильства у сім’ї.

У минулому році підписано меморандум і розпочато розробку стратегічних документів щодо надання медичних і соціальних послуг. Наші соціальні установи та медичні заклади отримали необхідне обладнання та продовжують отримувати експертну підтримку. Навесні були відібрані до реалізації 3 грантових проєкти, спрямовані на впровадження змін у соціальних установах та медичних закладах громади.

Чепрасов

Хочеться зазначити, що GIZ завжди надає допомогу громадам у тих напрямах, які є найбільш актуальними у той чи інший період. Під час пандемії СOVID-19 багато підприємців, малих та середніх підприємств опинилися у важких умовах, адже їх бізнес постраждав від карантинних обмежень. Внаслідок цього значних втрат зазнав бюджет громади. Тож для нас участь у конкурсі грантових заявок на підтримку бізнесу була дуже актуальною, адже ми розуміємо що успішний бізнес це забезпечені сім’ї, робочі місця, наповнений бюджет.

Вдячні GIZ, що саме нашу заявку було відібрано для фінансування. Впевнені, що в результаті реалізації проєкту у партнерстві з Громадською організацією «Агенція креативних ініціатив «Більше»» нам вдасться пом’якшити наслідки пандемії для бізнесу громади. Сподіваємося, що під час заходів проєкту ми налагодимо більш тісну співпрацю з представниками бізнесу та усіма залученими сторонами задля досягнення спільної мети – забезпечення розвитку Бердянської громади.

Під час медіабрифінгу було підписано Меморандум про співробітництво щодо реалізації проєкту між виконавчим комітетом Бердянської міської ради та ГО «Агенція креативних ініціатив «Більше».

Представники малого та середнього бізнесу запрошуються долучитися до опитування стосовно актуальної тематики навчальних заходів проєкту, зручного часу он-лайн консультацій, доцільного варіанту он-лайн платформи:

За додатковою інформацією звертатися до начальника відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Інни Комарової: (050) 687 56 00.

Захід організований виконавчим комітетом Бердянської міської ради та Агенцією креативних ідей «Більше» в рамках проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини, і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.




Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок