Увага! З 1 липня 2021 року розпочато інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників!

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
09.07.2021 · 14:31 · переглядів - 3264

Державний центр зайнятості, в рамках реалізації Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік, є одним із відповідальних учасників заходів з проведення інформаційно-роз’яснювальних кампаній про переваги задекларованої праці та ризиків нелегальних трудових відносин для працівників та роботодавців, які проводяться Державною службою України з питань праці.

Увага! З 1 липня 2021 року розпочато інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників!

Відповідно до чинного законодавства інспектор праці має право завітати на робоче місце до будь-якого роботодавця в будь-який день та час з метою перевірки оформлення трудових відносин. Для виявлення незадекларованих працівників, інспектор може безперешкодно проходити до виробничих, службових та адміністративних приміщень роботодавців, знайомитися з документами, ведення яких передбачено законодавством про працю, спілкуватися з працівниками та представниками роботодавця, ставити їм питання та отримувати пояснення. При виявленні незадекларованих працівників невідкладно будуть вживатися заходи щодо притягнення до відповідальності за порушення у сфері законодавства про працю та податкового законодавства.

Відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України розмір санкції за порушення законодавства про працю (незадекларований працівник, факт підміни трудового договору цивільно-правовим/договором про стажування, виплати заробітної плати в конверті, виплати винагороди працівнику без нарахування/сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків, фактичного використання праці працівника повний день, при оформленні його на неповний робочий день) складає 10 мінімальних заробітних плат, що у 2021 році становить 60000 грн.

Вчинення такого порушення повторно протягом двох років обійдеться роботодавцеві вже у 30 мінімальних зарплат за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення, що складатиме 180000 грн.

Бердянський міськрайонний центр зайнятості в черговий раз звертає увагу роботодавців на недопущення використання неоформлених трудових відносин!




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок