В Бердянську окупанти закрили обмінні пункти, щоб залишити пенсионерів без українських пенсій

По матеріалам primorka.city
27.01.2023 · 10:32 · переглядів - 5273

Окупанти роблять все, щоб залишити бердянських пенсіонерів без українських пенсій

В Бердянську окупанти закрили обмінні пункти, щоб залишити пенсионерів без українських пенсій

Окупанти вилучили термінали в обмінних пунктах

25-26 січня бердянські групи в соцмережах рясніють повідомленнями бердянців про те, що в місті закрили всі офіційні обмінні пункти. Люди коментують, що окупанти таким чином «наводять порядки» та вилучили у всіх обмінниках термінали.

Справа в тому, що велика частина пенсіонерів не мають мобільних додатків банків, а багато хто взагалі не має смартфонів, а значить не має можливості перевести в готівку свої українські карти.

- Я просто в жаху, - пише пенсіонерка, яка живе в окупованому Бердянську, - у мене старий кнопковий телефон, як і у всіх моїх сусідів-пенсіонерів, тому пенсійні карти ми могли переводити в готівку тільки через термінал. Тепер нам фактично свідомо перекрили доступ до наших українських пенсій!

Іншими словами, частина пенсіонерів, які не мають смартфонів (а таких більшість), залишилися без українських пенсій, оскільки не можуть їх зняти. Єдиний вихід – реєструвати особистий кабінет у Приват24 або іншому банку, але для цього потрібний смартфон, а найдешевший смартфон в окупованому Бердянську коштує близько 8 тис. грн.

- Я сумніваюся, що у когось із пенсіонерів є зайві тисячі на покупку смартфона, - каже пенсіонер із Бердянська, якому 83 роки, - можливо, комусь зможуть допомогти діти чи онуки, але багато самотніх людей, а у багатьох і діти зараз без роботи…

 

Гауляйтери вимагають стучати на тих, хто приймає гривню

Водночас, окупанти суворо стежать за тим, щоб у магазинах не використовували термінали для оплати покупок гривневими картками. У своїх телеграм-каналах вони закликають бердянців «стучати» на власників магазинів, які приймають оплату гривневими картками.

І ще один нюанс ситуації: якщо українською пенсійною картою протягом 6 місяців не буде руху, виплата пенсій згідно з українським законодавством припиниться і відновити її можливо буде лише при особистому відвідуванні ПФУ.

Одночасно з тим, що відбувається, рашисти активно рекламують свої соцвиплати, для оформлення яких необхідний паспорт країни-агресора. Тим часом виплати, які загарбники платили без наявності російського паспорта, підозріло затримуються. Одержувачі цих виплат скаржаться у групах, що по всьому місту на поштових відділеннях кажуть, що грошей немає, а деякі повідомляють, що листоноші кажуть чекати виплат не раніше лютого.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 березень, вівторок 2024
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок