В Бердянську оперативники викрили двох шахраїв, які працювали за відомою схемою - «Ваш родич потрапив у ДТП»

По матеріалам пресс-службы полиции
13.04.2021 · 18:18 · переглядів - 5675

100 тисяч гривень отримали зловмисники від пенсіонерки під приводом допомоги родичці, яка потрапила в аварію. Наразі спільників затримано в порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання повідомлення їм про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Слідчі дії тривають.

В Бердянську оперативники викрили двох шахраїв, які працювали за відомою схемою - «Ваш родич потрапив у ДТП»

12 квітня о 15:30 до Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області з заявою звернулася 78-річна місцева мешканка. Пенсіонерка розповіла правоохоронцям, що напередодні на її мобільний телефон зателефонувала невідома жінка, яка назвалася її донькою. Вона схвильовано почала розповідати, що потрапила в дорожньо-транспортну пригоду і для того, щоб уникнути відповідальності терміново потрібні гроші у сумі 100 тисяч гривень. Потім в діалог з потерпілою вступив чоловік, який представився працівником правоохоронних органів. Він наголосив, що гроші потрібно негайно. Через деякий час до домівки заявниці прийшов молодий чоловік, якому вона передала свої заощадження. Згодом літня жінка зателефонувала доньці, яка запевнила, що з нею все гаразд.

Аналізуючи отриману інформацію про злочин, співробітники відділу кримінальної поліції розпочали комплекс оперативно-пошукових заходів, спрямованих на встановлення осіб зловмисників та місця їх знаходження. Того ж дня, завдяки злагодженим діям всіх підрозділів поліції, шахраїв було затримано неподалік від місця мешкання потерпілої. Аферистами виявилися мешканці Одеської області 18-ти та 20-ти років. Встановлено, що старший зі спільників раніше судимий за корисливі злочини.

У фігурантів, під час огляду, поліцейські виявили та вилучили 100 тисяч гривень.

Оперативники доставили фігурантів до районного відділу поліції, де вони були затримані слідчим у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За вказаним фактом слідчим, за процесуального керівництва Бердянської окружної прокуратури, розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Найближчим часом їм буде повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи. Крім того, поліцейські перевіряють причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів на території Запорізької області. Згідно чинного законодавства України їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Слідчі дії тривають.

Шановні громадяни, правоохоронці вкотре звертаються до вас з проханням бути пильними під час спілкування з незнайомцями, у тому числі по телефону. Якщо ж ви, або ваші родичі, стали жертвою шахрайських дій, терміново звертайтесь до найближчого відділу поліції або телефонуйте за номером «102».




Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок