В Бердянську відкрили пункт базування морської охорони

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
13.08.2021 · 12:31 · переглядів - 5405

За підтримки Державного департаменту США в Бердянську і Маріуполі збудували пункти базування морської охорони. Загальна вартість реалізації проекту будівництва пункту морської охорони – 4 млн доларів.

В Бердянську відкрили пункт базування морської охорони

На урочистій церемонії відкриття були присутні радник з морських питань Посольства США в Україні Кевін Кільєр, начальник Регіонального управління Морської охорони Держприкордонслужби України контр-адмірал Олег Костур, начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції ДПСУ полковник Ілона МЕЛЬНИКОВА, перший заступник голови БРДА Ірина Півень, міський голова Бердянська Валерій Баранов.

Кевін Кільєр у вітальному слові наголосив, що Сполучені Штати Америки підтримували і незмінно підтримуватимемо незалежність і територіальну цілісність України. В наступному році Уряд США на 15 млн доларів передасть України військових катерів.

Збройні сили України продовжуватимуть укріплення обороноздатності кордонів у відповідь на збільшення військової присутності РФ в регіоні, зазначив Олег Костур. Крім того, начальник Регіонального управління Морської охорони Держприкордонслужби України подякував американським партнерам за підтримку і допомогу Збройним силам України.

Відзначили стратегічну важливість співпраці з американськими партнерами для забезпечення безпеки в регіоні і Ірина Півень та Валерій Баранов, які також привітали військових з відкриттям пункту базування.

Військові продемонстрували гостям побутові умови, озброєння, техніку та обмундирування.

 




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок