В Україні запрацювало Бюро економічної безпеки

По матеріалам Економічної правди
25.11.2021 · 15:43 · переглядів - 2037

Кабінет міністрів дав старт роботі Бюро економічної безпеки, але досі не виділив йому будівлю

В Україні запрацювало Бюро економічної безпеки

Про це відомо з розпорядження уряду №1493-р від 24 листопада.

 - Погодитися з пропозицією Бюро економічної безпеки про початок його діяльності та можливість виконання зазначеним Бюро функцій та завдань щодо протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави, – йдеться у розпорядженні.

Таким чином БЕБ розпочинає роботу зі штатом у 214 осіб. Державна фіскальна служба також повинна бути ліквідована з дня ухвалення урядом рішення про створення Бюро, тобто з 24 листопада.

Бюро економічної безпеки - єдиний орган державної влади, відповідальний за боротьбу з економічними злочинами. Відсьогодні БЕБ отримує відповідні повноваження від Служби безпеки та Податкової міліції.

Бюро створювалося передусім як аналітичний орган. До його повноважень входять виявлення зон ризиків в економіці, надання пропозицій щодо законодавчих змін для усунення схем економічних злочинів, розслідування таких злочинів та розробка аналітичних висновків.

Водночас у БЕБ заявляють, що досі не отримали спеціально обладнані приміщення та будівлі. Це може призвести до затягування передачі наявних кримінальних проваджень до БЕБ від правоохоронців, які втрачають функції розслідування економічних правопорушень. 

Тэги: бебкабмін


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок