Виїхати з окупованого Бердянська до Запоріжжя стало ще складніше

По матеріалам PrimorkaCity
05.12.2022 · 19:33 · переглядів - 3497

Виїзд з окупованих територій до Запоріжжя через Василівку ускладнився через перепони окупантів та високі ціни на послуги перевізників

Виїхати з окупованого Бердянська до Запоріжжя стало ще складніше

Вихідні на блокпосту

Станом на 4 грудня, за попередній тиждень із захоплених частин чотирьох областей до Запоріжжя окупанти випустили всього 311 людей.

Це значно менше ніж у період до 1 жовтня, коли окупанти встановили свої правила виїзду з окупованих територій та запровадили свої перепустки. Окупанти змушують цивільних чекати до місяця, щоб написати заяву на отримання перепустки для виїзду. Проте навіть їхня перепустка не гарантує проїзд через їхні ж блокпости.

Протягом минулої доби (4 грудня) з тимчасово окупованої території змогла виїхати тільки 1 особа. Тому що рашисти встановили собі вихідний у неділю та не випускають людей з тимчасово окупованої території.

За інформацією міського голови Мелітополя Івана Федорова, 3 грудня мешканців ТОТ, які прямували до Запоріжжя, на першому російському блокпості не пропустили.

"Аргумент - відтепер у рашистів вихідний не тільки в неділю, а і в суботу", - каже міський голова Мелітополя.

10 тисяч гривень за виїзд з ТОТ

Бердянці скаржаться на значне підвищення цін на виїзд з окупації до Запоріжжя. Ціна за одне місце зросла до 10 тис грн. Мінімальна цінова пропозиція, яку у перші дні грудня називають за свої послуги перевізники: 6 тис грн, але з оговоркою, що беруть лише жінок з дітьми та літніх. Є пропозиції і по 20 тис грн.

Мешканці міста пов’язують це зі зростанням тіньових платежів за виїзд у зворотному напрямку - до Бердянську. Перевізники це підтверджують, пояснюючи, що вони закладають витрати на зворотню дорогу їз Запоріжжя та очікування там. Тому і зростає загальна вартість послуг на перевезення.

Якщо раніше мешканці ТОТ мали змогу виїхати з автобусним перевізником, то зараз здебільшого з’являються пропозиції від громадян, які шукають попутників.

Альтернативний шлях виїзду з ТОТ через росію та країни ЄС коштує близько 400 Євро.

Люди чекають коли підмерзне дорога

У селі Кам’янське Василівського району рятувальники продовжують надавати допомогу водіям та пасажирам, які внаслідок погодних умов не могли самостійно подолати ділянку об’їзної ґрунтової дороги. В чатах, де мешканці ТОТ обговорюють виїзд на підконтрольну територію, водії пишуть що через морозну погоду ситуація на грунтовці стала трохи кращою.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок