Виїзна акція служби зайнятості – на допомогу мешканцям села!

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
09.09.2021 · 14:39 · переглядів - 2228

Продовжується співпраця Бердянського міськрайонного центру зайнятості з об’єднаними територіальними громадами.

Виїзна акція служби зайнятості – на допомогу мешканцям села!

Метою співпраці з громадами є вирішення питання щодо сфери зайнятості сільського населення, шляхи подолання безробіття на території громади, заходи, що вживаються місцевою владою з легалізації трудових відносин між найманими робітниками та роботодавцями, підтримки малого і середнього підприємництва та інші.

07 вересня 2021 року фахівцями Бердянського міськрайонного центру зайнятості проведено виїзну акцію в Андрівську об’єднану територіальну громаду з використанням мобільного центру зайнятості для мешканців с. Андрівка. До участі в заході були запрошені постійні соціальні партнери служби зайнятості: заступник начальника відділу комплектування 8  прикордонного загону Державної прикордонної служби України капітан Артем Валерійович Костиніч, головний спеціаліст відділу обслуговування громадян №8 (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Олена Іванівна Георгієва та заступник начальника відділу призначення всіх видів державної соціальної допомоги та компенсації Управління соціального захисту населення Бердянської районної державної адміністрації Лілія Дмитрівна Бескорська.

Метою заходу було інформування жителів села щодо послуг та можливостей служби зайнятості, стану ринку праці, підвищення рівня доступності інформації, презентація інновацій служби зайнятості, надання профорієнтаційних послуг та рекомендацій, отримання індивідуальних консультацій соціальних партнерів служби зайнятості, інформації щодо проходження військової служби у лавах Державної прикордонної служби.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Юлія Іванченко  розповіла присутнім про ситуацію на ринку праці та зазначила, які професії користуються найбільшим попитом, проінформувала щодо отримання нових професій, підвищення кваліфікації, деталізувала механізми віддаленого користування послугами служби зайнятості через використання новітніх онлайн технологій та електронних сервісів служби зайнятості.

Провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Ольга Корнієнко роз`яснила умови та механізм відкриття власної справи, надала практичні поради з техніки пошуку роботи та самопрезентації.

Стан ринку праці регіону, участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру, питання легалізації зайнятості населення ОТГ, співпраці служби зайнятості з роботодавцями висвітлила провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Ганна Денисова.

Під час виїзного заходу для учасників функціонував консультаційний пункт з питань пенсійного законодавства, де кожен бажаючий мав можливість індивідуально отримати відповіді на свої запитання від головного спеціаліста відділу обслуговування громадян №8 (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Олени Георгієвої.

Заступник начальника відділу комплектування 8  прикордонного загону Державної прикордонної служби України капітан Артем Костиніч розповів про умови працевлаштування, вимоги до кандидатів, актуальні вакансії, особливості та переваги служби в підрозділах Державної прикордонної служби. Окремо наголосив на можливості отримання багатьох спеціальностей в навчальних центрах прикордонної служби та здобутті вищої освіти в єдиному прикордонному ВНЗ.

У свою чергу заступник начальника відділу призначення всіх видів державної соціальної допомоги та компенсації Управління соціального захисту населення Бердянської районної державної адміністрації Лілія Бескорська надала інформацію щодо спектру послуг, які знаходяться в межах компетенції Управління, відповіла на існуючі питання громадян.

Усім громадянам під час виїзного заходу було надано роздатковий інформаційний матеріал.

Подібні виїзні заходи дають змогу наблизити послуги служби зайнятості до кожної зацікавленої в цьому людини. Даний спосіб інформування населення про можливості державної служби зайнятості та послуги соціальних партнерів для більшості громадян, особливо сільських жителів, зменшує бар’єр пасивності, адже кожен з відвідувачів отримав кваліфіковані відповіді на різноманітні запитання у сфері зайнятості, соціального захисту, пенсійного забезпечення та проходження військової служби.

Висловлюємо подяку голові Андрівської сільської ради Заметі Анатолію Анатолійовичу за гостинність та плідну співпрацю. Окремо дякуємо постійним соціальним партнерам Бердянського міськрайонного центру зайнятості.

 

Юлія Іванченко,

начальник відділу активної підтримки безробітних




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок