Ворог підтягує резервні сили на бердянський напрямок фронту, - ЗСУ

Бердянськ 24
14.07.2023 · 16:30 · переглядів - 2139

Попередньо розрахованими силами оборони окупанти не витримують тиску українських військових в напрямку Бердянська і Мелітополя. Це змушує рашистів вводити додаткові ресурси. За думкою речника сил оборони Таврійського фронту Валерія Шершня, це є гарною ознакою

Ворог підтягує резервні сили на бердянський напрямок фронту, - ЗСУ
Артилерист ЗСУ (Фото: EPA)

За його словами, попри щільне мінування лінії фронту, Сили оборони продовжують наступальну операцію — закріплюються, ведуть зачистку та розмінування, б'ють артилерією.

«Ворог застосовує резерви, щоб зупинити просування ЗСУ. Це хороші новини. Наступ — це не лише кілометри, а й зосередження зусиль ворогом, щоб ми максимально знищили його потенціал для успішного просування. Проводимо ефективне вогневе ураження, складно, є проблеми, але є креативні рішення наших штабів», — заявив Шершень.

Він зазначив, що за минулу добу знищено 58 росіян, поранено 107, уражено 33 одиниці озброєння та техніки, а також дев'ять складів боєприпасів.

А командувач Сил оборони Таврійського напрямку бригадний генерал Олександр Тарнавський назвав знищення російського генерал-лейтенанта Олега Цокова заслуженим покаранням. Про це він повідомив в інтерв'ю CNN.

За його словами, Цоков був «відповідним воєначальником, який поніс покарання, яке він мав понести».

«Подібні перемоги на полі бою можуть мати стратегічно дестабілізуючий характер. Коли особовий склад отримує інформацію про те, що його командир загинув, невідомо, хто ним керуватиме. Це, безумовно, негативно вплине», — сказав Тарнавський.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 липень, п'ятниця 2024
25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок