За Зеленського. П`ять років тому бердянці поки що востаннє голосували на демократичних виборах Президента

Бердянськ 24
31.03.2024 · 11:31 · переглядів - 1096

Саме на завершальний день березня 2019-го припав перший тур виборів Президента України

За Зеленського. П`ять років тому бердянці поки що востаннє голосували на демократичних виборах Президента
Остаточні відсотки бердянців кандидатам в президенти у 2019 році. А до цього був перший тур... Колаж: архів "Бердянськ 24"

Бердянцям, на превеликий жаль, нещодавно на власному досвіді довелося пережити історію переназначення російського диктатора. А в березні 2019-го ми мали інтригу в процесі, який в цивілізованому світі називається справжніми демократичними виборами. З інтригою, змаганням кандидатів, програмами, волевиявленням і без того, що поруч з виборцем із бюлетенем стоять пару автоматників в армійській формі.

Так, вистачало різної якості технологій, адмінресурсу, скандалів, маніпулятивних соцопитувань. Але результат викликав цікавість.

Тоді загальними фаворитами виступали Петро Порошенко, Володимир Зеленський та Юлія Тимошенко. А на місцевому рівні ще й нардеп Олександр Пономарьов та його ресурси прокачували рейтинги свого патрона з опзж Юрія Бойка.

Підсумки першого туру в Бердянську виявилися більш ніж несподіваними: солідний відрив Зеленського і аж п`ята сходинка для діючого на той момент Президента Петра Порошенка.

Майже 40 відсотків Зеленського, другий - Бойко і розчарування Порошенком. Так голосували бердянці в першому турі останніх президенських виборів України  

Результат повторного туру по бердянському округу взагалі став для Порошенка повним розчаруванням. Тільки один виборець 78-го округу з десяти віддав за нього голос. Бердянськ зокрема і Україна загалом довірилися Володимиру Зеленському.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 3 травень, п'ятниця 2024
вчора, 2 травень, четвер 2024
1 травень, середа 2024
30 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок