Забрали навіть штори: в окупованому Бердянську російські мародери розграбували дві школи

Бердянськ 24
05.02.2023 · 14:55 · переглядів - 4917

Російські окупанти за допомогою місцевих колаборантів розграбували дві загальноосвітні школи у тимчасово окупованому українському місті Бердянськ Запорізької області.

Забрали навіть штори: в окупованому Бердянську російські мародери розграбували дві школи

Міські школи №9 та №5 зачинені від початку повномасштабного вторгення росії в Україну, адже їхні адміністрації не погодилися працювати за програмами держави-агресора – російської федерації.

З цих українських шкіл окупанти вантажівками вивозили все, до чого змогли дотягтися – аж до штор на вікнах, від освітніх закладів лишилися голі стіни. Про це повідомляють місцеві Telegram-канали, зокрема, "Бердянськ online" та "Бердянськ в окупації".

З посиланням на свідчення мешканців Бердянська, обидва пабліки повідомили, що російські загарбники за допомогою місцевих вчителів-колаборантів розграбували дві школи, які не погодилися співпрацювати з окупаційною владою та входити до російської "системи освіти". Обидві школи – №5 і №9 – з весни минулого року не працювали.

Росіяни, не без допомоги вчителів-колаборантів, розкрали майно загальноосвітніх шкіл №9 та №5, повідомляють колеги з каналу "Бердянськ в окупації" з посиланням на мешканців тимчасово окупованого міста. Обидва навчальні заклади зачинені з початку повномасштабного вторгнення і не увійшли до "системи освіти" окупаційної влади Бердянська", – пишуть у пабліку "Бердянськ online".

Зокрема, дісталося 5-тій школі Бердянська.

"Бердянська 5-та школа розграбована повністю. Там залишилися самі стіни. Навіть штори зняли скрізь. Вивезли все з подачі колишніх вчителів-колаборантів та орків. Вивозилося все мікроавтобусами та великими вантажними машинами", – стверджують у пабліку "Бердянськ в окупації".

Така ж доля спіткала й 9-ту школу.

"Залишається лише здогадуватися, що окупанти також вкрали компьютери, інтерактивні дошки та інше сучасне обладнання, яке за кошти громади Бердянська закуповувалося до навчального закладу останні кілька років. А також спортивний інвентар, кухонне обладнання і посуд, сантехніку, меблі тощо", – додають у "Бердянськ online".

Решта загальноосвітніх навчальних закладів пішли на співпрацю з окупаційною владою, наголошують у Telegram-каналі "Бердянськ в окупації". У деяких з них загарбники змінили керівництво на більш "поступливе" з числа педагогів-колаборантів.

 




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок