"Запорожзьке казаче військо" - окупанти формують нове угруповання

Бердянськ 24
02.03.2024 · 09:23 · переглядів - 1641

В росії функціонує всеросійське казаче товариство. На "Большом круге" всеросійського козацтва ухвалено рішення про утворення "Запорожського козачого війська"

"Запорожзьке казаче військо" - окупанти формують нове угруповання
росіяни намагаються привласнити і монополізувати казацтво. Фото: z-пабліки

Боротьба за історичні спадки між Україною і росією триває сторіччями. Один з епізодів протистояння - козацтво. Росіяни, спотворюючи історичні факти, наполягають на російських витоках козацтва, а Запорізьку Cіч розглядають, як один із географічних проявів козацького буття. На сьогодні в росії утворили низку козацьких військових товариств: волзьке, сибірське, забайкальське, терське, уссурійське, єнісейське, оренбургзьке, кубанське, іркутське, чорноморське казаче військове товариство.

Організації мають явно виражений мілітаристський характер. Деякі утворення приймають участь у війні проти України. Утворення "Запорожського казачого війська" - одна зі складових головного наративу Росії про возз'єднання і повернення російських земель...

Нагадаємо, в Бердянську окупанти утворили "реєстрове козацьке товариство" і активно закликають містян долучатись до руху.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 липень, п'ятниця 2024
вчора, 25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок