Займав посаду оперуповноваженого в «бердянській поліції». За підозрою у колабораційній діяльності судитимуть донеччанина

Бердянськ 24
17.01.2024 · 17:22 · переглядів - 3993

З травня по грудень 2022-го року мешканець Донецької області займав посаду оперуповноваженого «управления внутренних дел по городу Бердянску и Бердянскому району».

Займав посаду оперуповноваженого в «бердянській поліції». За підозрою у колабораційній діяльності судитимуть донеччанина

Як встановив «Бердянськ 24» прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до Суду обвинувальний акт щодо донеччанина, обвинуваченому у добровільному зайнятті громадянином України посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За інформацією слідчих, підозрюваний добровільно пішов на співпрацю з ворогом і в період з травня по грудень 2022-го року займав посаду оперуповноваженого в «управлінні внутрішніх справ по місту Бердянську та Бердянському районі». На вказаній посаді донеччанин проводив незаконні обшуки в помешканнях бердянців, вилучав українську символіку, транспортні засоби та зброю.

Відповідно до санкції статті підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок