Порошенко проти збільшення міри покарання за корупцію для держслужбовців

Бердянськ 24
08.10.2015 · 10:58 · переглядів - 2404

Президент України Петро Порошенко виступив проти збільшення міри покарання до 20 років позбавлення волі для державних службовців

Порошенко проти збільшення міри покарання за корупцію для держслужбовців

Про це йдеться у відповіді глави держави на відповідну петицію.

Президент вважає, що покарання за хабарництво не може бути суворіше, ніж за вбивство.

«Внесення зміни лише до однієї статті Кримінального кодексу України щодо посилення міри покарання державним службовцям до двадцяти років позбавлення волі може не відповідати тяжкості кримінального правопорушення порівняно з іншими злочинами, передбаченими кримінальним законодавством України. З огляду на викладене, зазначене питання не можна розглядати окремо без комплексного підходу до змін у діюче кримінальне законодавство», - зазначив глава держави.

Порошенко підкреслив, що на рівень хабарництва більше впливає не суворість, а невідворотність покарання, а тому пріоритетом є проведення судової реформи.

Петиція до Порошенка про збільшення міри покарання державних службовців за хабарництво зібрала понад 25 тисяч підписів 17 червня 2015 року.

Петро Порошенко вже відповів на петицію щодо скасування застави для корупціонерів.

До цього він також відповів на петицію про вільне володіння зброєю та призначення прем’єр-міністром України Міхеіла Саакашвілі.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок