В Бердянську зросла кількість випадків дитячого алкоголізму та наркоманії

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
01.08.2017 · 10:40 · переглядів - 2463

На апаратній нараді при міському голові начальник служби у справах дітей Яна Вареник повідомила, що в першому півріччі 2017-го року зросла кількість випадків дитячого отруєння алкогольними напоями та наркотичними засобами

В Бердянську зросла кількість випадків дитячого алкоголізму та наркоманії

За даними першого півріччя 2017-го року, 14 дітей звернулось за допомогою медиків через алкогольне отруєння та зловживання наркотичними засобами Спайс. Більшість цих випадків була зафіксована в період з травня по червень.

Яна Вареник також відзначила, що в частині випадків алкоголь діти знайшли вдома, тому начальник служби у справах дітей закликала дорослих ретельніше доглядати за своїми дітьми та не зберігати алкогольні напої у легкодоступних для дітей місцях.

Згідно Всесвітньої організації охорони здоров’я, в останні роки, Україна систематично потрапляє до першої 10-ки країн світу з дитячого алкоголізму. Суспільні норми та приклад батьків стають визначальними в поведінці дітей та зловживанні алкоголем.

Озвучена статистика першого півріччя 2017-го року має стати поштовхом для усвідомлення масштабів проблеми і міській владі. Адже місцеві чиновники не просто не вживають бодай якихось заходів для боротьби з алкоголізмом, як серед молоді, так і серед дорослого населення, а й всіляко популяризують вживання алкогольних напоїв на так званих «фестивалях», де неодмінним атрибутом веселощів є пиво та інші напої. Що ж важливіше, здоров’я дітей чи швидкий заробіток для декількох десятків можновладців? Отримати відповідь на це запитання зможе кожен охочий відвідавши центр міста під час проведення будь-якого «фестивалю», якими хизується нинішня команда управлінців.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок