В мерії обіцяють посилити контроль за культурою спілкування в громадському транспорті

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
08.11.2017 · 14:43 · переглядів - 1365

Інцидент, який трапився на минулому тижні в маршруті №10, в черговий раз продемонстрував громадськості, що культура спілкування водіїв з пасажирами в громадському транспорті Бердянська залишається на вкрай низькому рівні.

В мерії обіцяють посилити контроль за культурою спілкування в громадському транспорті

Нагадаємо, на минулому тижні на нашій сторінці в мережі Фейсбук з'явився пост, в якому автор розповіла про конфлікт з водієм маршрутного таксі. Останній відмовився надати пільгу для проїзду школяру.

За інформацією заступника міського голови Григорія Горячова, фахівці мерії в конфлікті розібрались — взяли пояснення з водія (той не зобов'язаний знати коли і в яких школах канікули), з підприємця і в автора посту в соціальній мережі. Зроблено висновки, а водій попереджений про недопустимість такої поведінки.

В принципі, в конфлікті й дійсно поставлено крапку, однак, згідно правил, які прописані в нових угодах з підприємцями, які надають послуги в сфері громадських перевезень — кожен автобус має бути облаштований відео реєстраторами. В разі виникнення конфліктних ситуацій відеозапис розставить все по своїх місцях.

З 2-го листопада ми намагались отримати фрагмент відеозапису з маршруту №10 за вказаний період часу. Але, як ми і передбачали, цей відеозапис нам не надали. Цю проблему ми озвучили міському голові Володимиру Чепурному під час інформаційного дня в мерії.

Горячев Григорий

Відео реєстратор в автобусі був. Він справний. Але момент конфлікту міг випадково перезаписатись іншим відео, оскільки пристрій має обмежену пам'ять. - так прокоментував ситуацію заступник мера Григорій Горячов.

Пригадаємо слова чиновників: “відео реєстратори допоможуть підвищити культуру спілкування” - запевняли представники мерії включно з міським головою Володимиром Чепурним. Конфлікт в маршрутному таксі №10 наочно продемонстрував, що підприємці будуть приховувати будь-яке відео, щоб уникнути санкцій з боку міської влади. Якщо на прикладі цього конфлікту представники влади не зроблять відповідних висновків і не знайдуть ефективний механізм моніторингу відеозаписів з відео реєстраторів, то ініціатива міського голови виявиться звичайним популізмом.

Володимир Чепурний, під час інформаційного дня в мерії, погодився, що необхідно зробити висновки з конфлікту і вжити заходів для ефективного використання відео з автобусів.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок