Легалізація праці. Особливості працевлаштування осіб з інвалідністю

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
20.10.2021 · 17:18 · переглядів - 2582

Люди з інвалідністю потребують справедливого соціального захисту і створення таких умов життя, щоб успішно інтегруватися у суспільстві

Легалізація праці. Особливості працевлаштування осіб з інвалідністю

Службою зайнятості приділяється особлива увага та впроваджуються нові підходи до вирішення проблем зайнятості та працевлаштування людей з інвалідністю.

Так, 20.10.2021 року в Бердянському міськрайонному центрі зайнятості відбулась Zoom - конференція з роботодавцями міста Бердянськ та Бердянського району на тему «Працевлаштування осіб з інвалідністю, як громадян, що мають додаткові гарантії», в якій прийняли участь фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Котенко Вікторія та спеціаліст відділу праці управління праці та соціального захисту населення виконкому Черновець Наталя.

В ході спілкування, Вікторія Віталіївна проінформувала роботодавців щодо сприяння працевлаштування людей з інвалідністю, яке відбувається з урахуванням висновків МСЕК, а також щодо надання компенсаційних виплат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за працевлаштування осіб з інвалідністю, надання профорієнтаційних послуг, такі як - професійне навчання та перенавчання.

В свою чергу, Наталя Костянтинівна повідомила, що українським законодавством передбачено ряд трудових прав, пільг та гарантій для працівників з інвалідністю, висвітлених у Законі України “Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні”, Кодексі законів про працю Украхни, Законі України “Про відпустки” та інших. Підприємствам, установам, організаціям, фізичним особам-підприємцям слід пам’ятати, що оформлення на роботу осіб з інвалідністю відбувається в загальному порядку з обов’язковим виданням наказу про прийняття на роботу та повідомленням органу ДПС про прийняття нового працівника. Але потрібно враховувати і низку положень чинного законодавства, що визначають особливості трудових відносин із ними.

Не дивлячись на те, що з 18 жовтня 2021 року Запорізька область перейшла в «червону» зону, Бердянський міськрайонний центр зайнятості веде прийом громадян в онлайн-режимі та продовжує роботу в дистанційному форматі з соціальними партнерами та проводить роз'яснення щодо легалізації зайнятості та неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Роботодавцям надаються рекомендації відмовитись від виплати зарплат «в конвертах» і це дозволить не тільки детінізувати соціально - трудові відносини, але й забезпечити реальні соціальні гарантії найманим працівникам.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок