Як обрати автомобіль для всієї родини?

Зараз більшість людей не можуть уявити свого життя без автомобіля. Особливо це питання актуальне для великої родини.

Дітей кожен день потрібно возити в садок або школу, батькам добиратися на роботу, на вихідних всім разом вибиратися на відпочинок або в гості до друзів і рідних. Громадський транспорт для цих цілей мало підходить.

В такому випадку родині варто задуматися про придбання власного автомобіля, який повинен відповідати певним критеріям і підходити під потреби не тільки батьків, але і дітей.

Корисні поради щодо вибору авто від Спецзнак

Безпека водія понад усе

Якщо автомобіль купується для сімейних поїздок, він повинен бути безпечним, так як в машині часто знаходяться діти. Файне авто повинно мати якісну систему безпеки. До неї входять:

  • Система антиблокування;
  • Система пробуксовки;
  • Система сталого курсу;
  • Елементи пасивного захисту - ремені, подушки, скло, що не б'ється
  • Міцні номерні рамки для надійного утримання звичайного або іменного номеру авто

Для того, щоб оцінити безпеку автомобіля при його виборі, орієнтуйтеся на європейський рейтинг ENCAP, де максимальна позначка - п'ять.

Комфортний і затишний салон

Головне завдання затишного салону - забезпечення позитивної атмосфери в автомобілі. Поїздка повинна переноситься добре, як водієм дівчиною, хлопцем так і малими дітьми. Яким повинен бути комфортний салон?
У міру жорсткі регульовані сидіння - щоб дорослий міг опустити або підняти спинку, як йому зручно, а також, щоб тіло не затікало при тривалому русі. Також важливо врахувати фактор комфорту, коли ви вибираєте дитяче знімне крісло;

Система кліматичного контролю - для забезпечення оптимальної температури в салоні незалежно від того, яка погода на вулиці. Також важливо постійно заповнювати простір свіжим повітрям;

Мультимедіа - послужить відмінним розвагою не тільки для дітей, а й для батьків;Великий розмір салону - важливий фактор, так як в тісноті всі члени сім'ї не можуть розташуватися з комфортом.Зверніть також увагу на місткість багажника, в якому повинні поміститися всі необхідні речі, і на те, чи можна скласти задні сидіння.

Надійний автомобіль для сімейного користування

Останній критерій вибору сімейного автомобіля - це надійність і якість, тобто машина не повинна часто ламатися. Цей критерій найнеоднозначніший. Надійність залежить від самого процесу складання автомобіля, його ціни, пробігу та особливостей експлуатації, своєчасності ТО, вміння водіння тощо.

Упевнитися в надійності автомобіля можна особисто за допомогою тестової поїздки або ознайомитися з відгуками користувачів або професійними оглядами фахівців на YouTube.

Стаття підготовлена за матеріалами railwayukr.com



На початок