Різновиди диванів – усі типи трансформації

Серед багатьох різновидів меблів у домашній оселі найбільш вирізняється саме диван

Різновиди диванів – усі типи трансформації

Фактично, це осередок інтер’єру. Диван створює окрему зону комфорту у рамках кімнати. Він дозволяє домочадцям зручно проводити час. Дітям – гратися, дорослим – дивитися телевізор та приймати гостей. Диван також слугує адекватною заміною ліжка, якщо його потрібно використовувати для нічного відпочинку. Одним словом, це дуже універсальний та важливий предмет інтер’єру.

У більшості випадків під словом «диван» мається на увазі класична конструкція із системою трансформації. Адже саме можливість змінювати свою конфігурацію настільки вигідно вирізняє диван серед інших типів м’яких меблів. Гарні ілюстрації подібних виробів можна побачити за посиланням ddn.ua. В даному матеріалі будуть розглянуті усі найвідоміші типи диванів для дому з різними варіантами трансформаційних механізмів.

Диван-книжка

Будь-який огляд диванів заведено починати саме з цього різновиду. Це найстаріша система трансформації, яка передбачає розкладання дивану подібно книжці. Необхідно трохи підняти сидіння до характерного клацання, після чого опустити. Під час піднімання сидіння спинка дивану опускається також. Таким чином, отримуємо рівну поверхню для спання.

Клік-кляк

Фактично дана система є вдосконалення механізму «книжка». Єдиною відмінною рисою дивану клік-кляк є додатковий режим нахилу спинки. Якщо звичайна «книжка» працює в 2-х стандартних режимах «сидячи» та «лежачи», то клік-кляк додає проміжну позицію «напівсидячи».

Єврокнижка

На відміну від вищевказаних систем розкладного типу, механізм євро-книжка працює інакше. Для активації системи трансформації необхідно витягнути на себе сидіння, утворюючи вільний простір під спинкою. Саме туди слід опустити саму спинку. Так утворюється дуже рівне місце для спання, а сама конструкція є однією з найпростіших та найнадійніших з усіх.

Диван-акордеон

Ще один популярний різновид. Назва говорить сама за себе, адже такий диван за своєю системою трансформації справді нагадує гармошку. Місце для спання складається з 3-х частин. Одна з них слугує в якості сидіння, а дві інші складені й у цьому режимі утворюють спинку. Під час розкидання конструкція вирівнюється й утворює спальну поверхню.

Диван дельфін

Сучасна модель, дуже популярна. Під час розкладання слід вивільнити сховану під сидінням спальну поверхню висуванням на себе. Далі цей спальний модуль необхідно встановити на один рівень із сидінням. Для цього застосовується механізм типа «книжка» із нахилом та підніманням.

Розкладачка французька

Система, що розгортається. Для цього знімаються подушки із сидіння. Після чого схований під сидінням модуль для спання розгорається.




На початок