Нелегкий вибір квартири в новобудовах

Інвестиції в первинну нерухомість, яка перебуває на стадії планування або закладки фундаменту – відповідальне та складне завдання.

Нелегкий вибір квартири в новобудовах

Це обумовлено тим, що у покупця немає можливості особисто ознайомитися з об'єктом придбання та перевірити його якість, особливості планування та інші важливі параметри. Однак це абсолютно не означає, що покупцеві нічого вибирати. Навпаки підшукуючи нерухомість в новобудові важливо врахувати безліч непрямих моментів, що дозволяють провести операцію вигідно та безпечно.

Визначаємося з розміром майбутніх інвестицій

Основним параметром, з яким повинен визначитися кожен покупець квартири в новобудові є бюджет, що виділяється на майбутню угоду. Звичайно, якщо ви володієте банківським рахунком, на якому лежить необхідна сума грошей, то інвестиції пройдуть без проблем. Все що від вас буде потрібно – це вибрати відповідний район та порівняти пропозиції забудовників з виділеним бюджетом.

Якщо ж вам не вдалося накопичити потрібну суму грошей, та ви збираєтеся скористатися іпотечним кредитом, то приготуйтеся до утомливих підрахунків на калькуляторі. В першу чергу вам потрібно зрозуміти, що основними грошовими вливаннями будуть: перший внесок та подальші щомісячні платежі. Ґрунтуючись на цих двох параметрах, ви можете вибрати фінансову установу здатну запропонувати оптимальні умови кредитування.

Особливості вибору новобудови

Щоб вибір квартири в новобудові пройшов успішно, та ви не шкодували про витрачені гроші, відштовхуйтесь від наступних важливих критеріїв:

  • репутація будівельної компанії;
  • ціноутворення на квадратні метри;
  • район розміщення нерухомості.

Сьогодні вибрати квартири на сайті зможе кожен бажаючий. Тут угода пройде повністю безпечно завдяки програмі перевірених квартир доступній кожному українцю незалежно від регіону проживання. Кожну новобудову особисто відвідував інспектор. В обов'язки спеціаліста входить не тільки перевірка документації, а й фіксація стану житла за допомогою камери панорамного типу. Актуальна та перевірена інформація, представлена ​​на сайті, дозволила DOM.RIA стати №1 серед конкурентів.

Уважно ставимося до оцінки забудовника

Якщо ви збираєтеся інвестувати гроші в недобудований будинок, важливо вивчити максимум інформації про будівельну організацію. Для цього переконайтеся, що забудовник має відповідати таким вимогам:

  • має хорошу кредитну історію;
  • здав в експлуатацію кілька об'єктів;
  • має офіси в різних районах.

По можливості з'ясуйте, наскільки вчасно були введені в експлуатацію попередні об'єкти. В ідеальному випадку потрібно поспілкуватися з інвесторами що вже поселилися в будівлі, зведеній забудовником. Вони чесно розкажуть про всі достоїнства та недоліки придбаної квартири.

Поради щодо вибору відповідної квартири

Професіонали ринку нерухомості рекомендують українцям, які займаються пошуком житла, оцінювати такі параметри:

  • Особливості планування квартир. Бажано щоб приміщення за формою були наближені до квадрату. Оцініть, куди виходять вікна з квартири, та чи немає прохідних кімнат.
  • Нюанси планування поверху. Цьому фактору мало хто приділяє увагу, а дарма. Якщо на сходовій клітці величезна кількість дверей, то, ні про який комфорт проживання мови йти не може.
  • Якість та кількість ліфтів в новобудові. Особливо це питання актуальне, якщо ви купуєте квартиру на верхніх поверхах.
  • Поверх розміщення нерухомості. Якщо будинок знаходиться в центральному районі, придбайте квартиру на верхніх поверхах, де відсутній шум та пил.
  • Розташування комунікаційних систем. Природно краще, коли всі комунікації проходять в підлозі, а не всередині кімнати.
  • Товщина стін та перекриття. Якщо ви не хочете, щоб вам заважали сусіди, то товщина перегородок між квартирами повинна бути понад 30 см.
  • Розташування балконів та вікон. Від цього залежить, як довго кімнати будуть висвітлені денним світлом.

Попри величезну кількість критеріїв, яким потрібно приділити увагу при виборі житла в новобудові нехтувати ними не можна. Адже ви купуєте квартиру на тривалий термін, а значить, важливі всі дрібниці.

Визначаємося з поверхом розміщення житлоплощі

Вибору поверху, на якому розміщуватиметься ваша квартира, також потрібно приділити особливу увагу адже від цього залежить ваш комфорт. Незважаючи що нерухомість на нижніх поверхах дешевше, тут людину чекає безліч дрібних неприємностей. У кімнатах на перших поверхах завжди шумно через дверей ліфта що постійно відкриваються, дітвори що грає на дитячому майданчику та автомобілів що газують. Але якщо в сім'ї є літні люди або інваліди, то перший поверх для них є оптимальним рішенням.

Квартири на верхніх поверхах також мають свої переваги у вигляді мальовничого пейзажу, що відкривається з вікон. Однак є у них недоліки особливо, коли ламається ліфт або протікає дах. А в іншому вибираючи житло в новобудові, відштовхуйтесь від власних уподобань, щоб всі члени вашої родини відчували себе затишно.



На початок