Яскраві фарби в кухні

Незвичайне оформлення кухні яскравими фарбами: добре чи не дуже? І як це позначиться на повсякденному житті? Про це розповість наступна стаття.

Яскраві фарби в кухні

Слідуючи моді, багато хто хоче не тільки дотримуватися певного стилю в інтер'єрі, але і конкретного кольору, відповідно до останніх тенденцій. Червона кухня, яка ідеально підходить для екстравагантних і екстраординарних особистостей, займає лідируючі позиції, про що говорять провідні дизайнери.

Переваги і недоліки

Що, як не яскравий колір, може наповнити кімнату теплом? Крім цього, червоний колір здатний стимулювати мозкову активність, пробуджувати апетит і підвищувати тиск. Просторі приміщення, позбавлені частки затишку, ідеальні для оформлення червоним кольором. Крім того, можна не виділяти кожен елемент яскравим кольором, а лише зробити невеликі акценти у вигляді червоних поличок або окремих шафок.

Невеликі кухні не варто оформляти в яскравому червоному кольорі, так як візуально приміщення зменшиться, адже кожен предмет буде здаватися ще ближче. При бажанні відпочити і заспокоїтися, приходячи на кухню, від яскравого кольору слід відмовитися. Наявність червоного кольору в маленькій кімнаті може дратувати, тому, якщо все-таки червоного оформлення не уникнути, його варто розбавити іншим кольором, відволікаючим увагу.

Додаткові кольори

Сучасним і цікавим дизайнерським рішенням є оформлення кухні в червоно-чорних кольорах. Оточити себе таким інтер'єром можуть лише яскраві, впевнені в собі господині, які намагаються крокувати в ногу з часом. Чорний колір є досить драматичним, проте, зробивши невеликі акценти, розбавляючи яскравий червоний колір, поєднання приймає унікальність і оригінальність. Але кухня стане досить агресивною, тому ідеальним стане доповнення світлими відтінками, які додадуть відсутньої рівноваги в бурхливі фарби приміщення. Можна вибрати просту світлу штору, білий холодильник або м'яку обробку стін, виконану в приємних тонах.

Стиль кухні

Крім колірної гами, варто підібрати стиль, в якому хочеться бачити свою кухню. Найбільш вдалими для яскравих відтінків вважаються кілька напрямків:

  1. Модерн. Прості і функціональні меблі, елементи зі скла, металу, дерева і пластика стануть прекрасним поєднанням обраного стилю.
  2. Мінімалізм. Мінімальна кількість деталей для декору, зонування простору і велика кількість світла наповнять кухню в стилі мінімалізм затишком і теплом.
  3. Японський стиль. Естетичні та автентичні предмети декору, прості і місткі меблі, квіткові мотиви на стінах ідеально підійдуть для шанувальників японської культури.
  4. Ретро. Практичні меблі, чорно-біла плитка на підлозі і ламіновані поверхні гарнітура є прекрасним поєднанням для ретро-кухні.

Збалансоване поєднання яскравих кольорів дозволить перетворити кухню в відмінне місце відпочинку за цікавими розмовами і смачною вечерею.



На початок