Як часто можна їсти суші?

Суші останнім часом стали улюбленою стравою українців. Цікаво знати, що суші - так звана національна страва Японії - не має нічого спільного з традиційним японським блюдом.

Як часто можна їсти суші?

Деякі роли, наприклад, придумані американцями і містять жир і майонез, що не припустимо для японців. Суші давно перестали бути лише екзотичною стравою, що подається виключно в ресторанах. Сьогодні вони, як і піца, продаються в барах, піцеріях, пабах. Вони стали популярними і в Україні.

Одна зі складових суші – це морські водорості, які корисні для організму, передусім, для щитовидної залози.

Основним же інгредієнтом суші є риба, в Японії з цим менше проблем, там завжди використовується свіжа, навіть сира риба. В Україні ж використовують заморожену рибу. Для безпеки здоров'я краще замовляти страви з рибою або з морепродуктами, які пройшли термічну обробку.

Замовити суші в Києві можна на на офіційному сайті "Япона Хата". Крім суші, поціновувачі морепродуктів цінять пікантні королівські креветки, овочеві салати, фруктові десерти. Мешканці міста в будь-який момент можуть скористатися послугами професійних кухарів мережі ресторанів «Япона Хата».

Як же часто можна вживати суші? Взагалі вони безпечні для здоров'я, але при вживанні треба впевнитися в їх свіжості. І замовляти там, де їх готують правильно, ретельно обробляючи всі інгредієнти. І звичайно, замовляти тільки в перевірених закладах. Саме «Япона Хата» в Києві – і є таке місце, де люди не лише замовляють з задоволенням страви, а й поширюють імідж закладу по всій країні. Бо і у Львові, і в Харкові, і в Дніпрі, і в інших містах він користується великим попитом.

Та яким би відмінним не був заклад, який виготовляє суші, часто вживати їх не бажано.

І поготів не потрібно робити цю японську страву основною стравою свого раціону. Якщо хочете частіше їх їсти, то краще купувати невеликі порції. І якщо не зловживати цією стравою, то її можна назвати навіть дієтичною. Середня порція ролів містить десь 350 ккал і небагато жирів – 3.6 г.

Слід обов'язково знати, що не слід поєднувати суші з алкоголем

Найкраще поєднання їх – з зеленим чаєм. Але якщо вже говорити про необхідність на вечорі вживання алкоголю, то для вишуканої вечері підійдуть легкі спиртні напої. У нас найкраще суші поєднують з шампанським, з пивом, з легким вином. Але в жодному випадку їх не можна вживати не під горілку, чи коньяк. Що стосується приправ, тут теж є свої особливості. Ні в якому разі не можна поєднувати з суші гострий васабі і солоний соєвий соус. Бо якщо поєднати гострі страви з міцними алкогольними напоями, то це приведе до опіку шлунку. Сіль же в соєвому соусі викликає зневоднення організму.



На початок