Пеп сет процес в ливарному виробництві

В сучасній ливарній галузі широко розповсюджений пеп сет процес, який представляє собою новітню двокомпонентну систему, що використовується при виготовленні форм і стрижнів для лиття.

Пеп сет процес в ливарному виробництві

На відміну від колд-бокс системи затвердіння відбувається допомогою рідкого аміну, що дає можливість застосовувати дану систему на стандартному обладнанні для хтс-процесів. До переваг процесу відноситься невелика кількість зв’язувальних матеріалів, можливість використання регенерату, підвищена міцніть стрижнів.

Сучасні фенольні системи

Використання фенолів можливе при роботі з будь-якими сплавами. На сьогодні відмінно зарекомендувала себе система Novathane 1110/X1210, яка призначена для виробництва виливок з чавуну та сталі. Використання таких матеріалів для пеп сет процесу дозволяє досягати значних показників міцності при невеликому додаванні смоли.

До складу системи не входять ароматичні розчинники, вона має низький рівень липкості до оснастки і дозволяє працювати як зі свіжим піском, так і з регенератом. При додаванні різноманітних каталізаторів можливе регулювання живучості в широких межах.

Для роботи з регенерованим піском спеціально розроблена система Novathane E12/E24. Вона відрізняється більш низькими виділеннями диму і практично не має запаху. Для виробництва відливок з легких сплавів широко використовуються системи на основі поліуретанових смол. Вони забезпечують стабільність полімерів та більш легке вибивання піску в порівнянні з фенол-формальдегідними смолами.

Такі властивості суттєво полегшують виконання фінішних операцій та зменшують імовірність виникнення гарячих шпарин у відливках. Переваги системи для лиття кольорових металів наступні.

  • Відсутні ароматичні розчинники, що зменшує викиди токсичних речовин та полегшує умови праці персоналу.
  • За рахунок відсутності фенолів і формальдегіду полегшується утилізація відходів.
  • Легке зняття форм та стрижнів знижує пошкодження оснастки.
  • Відмінне вибивання піску.
  • При невеликому додаванні зв’язувальних матеріалів забезпечується висока міцніть форм.

Застосування системи при литті кольорових та чорних металів відмінно показало себе на різних підприємствах України. На сьогодні все більше виробників ливарної продукції віддають перевагу саме цьому процесу, вивчивши всі його переваги.

Пеп сет процес в литті

Використання такої системи при виготовленні відливок дозволяє суттєво збільшити продуктивність, при цьому не підвищуючи собівартість продукції. Застосування поліуретанових смол дозволяє знизити викиди шкідливих речовин в навколишнє середовище, що позитивно впливає на умови праці робітників. Можливість використання рідкого затверджувача дозволяє використовувати компоненти на стандартному обладнанні для хтс-лиття.

Зазначений вище матеріал опублікований при підтримці компанії «Укрфаворит», яка здійснює поставки матеріалів для ливарного виробництва з Англії. На всю продукцію є відповідні сертифікати якості, а завдяки роботі без посередників клієнти мають можливість отримати високоякісну продукцію за доступними цінами.



На початок