Правила рибалки з надувного човна, чи потрібні які документи?

Всі, хто свій вільний час віддає рибальству, знають, які краще купувати човни.

Правила рибалки з надувного човна, чи потрібні які документи?

Великим попитом користуються надувні човни ПВХ в Aquamania. Це одна з ведучих українських компаній, яка протягом семи років продає гребні надувні човни, які міцні й витривалі до швидкого зносу, прості в догляді й зберіганні, мають доступну вартість.

Та всі рибалки, які серьозно займаються рибною ловлею, знають всі необхідні для цього правила. Основне те, що всі надувні човни підлягають реєстрації. Різниця в тому, що дрібніші човни вносяться до Державної реєстрової книги, а більш потужні – до Державного судового реєстру. Для реєстрації нового човна чи мотора потрібні товарний чек про купівлю, накладна з найменуванням і заводським номером, договір купівлі-продажу, сертифікат регістра судноплавства на човен, копії свідоцтв про Державну реєстрацію та про сплату податку, квитанцію про сплату збору за першу реєстрацію, копія паспорта та індификаційного коду. І немає значення як куплено човен - в магазині, чи з рук.

Крім того, човен має проходити технічний огляд.

А оскільки тарифи на технагляд змінюються кожні 2-3 тижні, тому їх треба уточнювати в інспектора, який проводитиме огляд, і який  встановлюватиме наступний термін проходження техогляду, що коливається від одного до двох з половиною років, а вже третій та наступні огляди можна проводити не рідше, ніж один раз на два роки.

техосмотр лодки

Як рибалити з надувного човна, досвідчені рибалки, звичайно, знають.Але слід мати на увазі, що надувні човни ПВХ частіше всього виготовляються з неармірованого ПВХ. І є небезпека, що його легко можна пропалити, наприклад, сигаретою. Тому на таких човнах не можна відпливати від берега більше як на 100 метрів. Це записано і в інструкції користування надувним човном.

Сам матеріал ПВХ значно відрізняється від резини і має свої особливості. Якщо ви бажаєте поставити на такий човен двигун, то слід перевірити відповідність розміру човна з потужністю мотору. Допустима потужність мотора вказана в паспорті до надувного човна. Якщо човен розрахований на чотирьох чоловік, то можна установлювати мотор потужністю 10 кінських сил. Якщо мотор буде уже 15 кінських сил, то такий човен може перевернутися. Отже, щоб не притягати до себе неприємностей, слід дотримуватися всіх рекомендацій, зазначених у паспорті до човна.

Слід сказати, що сучасні човни з ПВХ можуть проходити в негідність від морозу.

При перепаді температур матеріал «дубіє» і стає твердим. До того ж на слабкому морозі човен може втратити еластичність. І тому надувши човен вранці, вже післі рибалки на морозі, вам буде проблематично згорнути його.

Лодка из ПВХ

До того ж якщо човен стає еластичним, в ньому важко буде просидіти весь день. Щоб рибна ловля була ефективною, і принесла хороший улов, треба дотримуватися певних правил і на воді. Треба уважно збиратися на рибалку, і складати всі, необхідні для ловлі, предмети. Щоб піймати якомога більше риби, краще на невеликому водоймищі від мотора відмовитися. Також треба придбати якір, водний парашут і рятівний желет.

Також знати, що найбільша кількість риби збирається в холодному слої воді. Тому літня ловля може принести хороші результати, якщо є якийсь високий виступ у воді, розміщений вище рівні термоклина.

Взагалі під час рибної ловлі з човна слід враховути і силу вітру, і перепад глибин, і тактику розположення приманки, і можливості ловлі на рівному місці.

Дотримання всіх правил і заходів безпеки під час ловлі риби забезпечить і хороший улов, і відмінний відпочинок.



На початок