Ергономічні та ортопедичні офісні крісла: чому це найкращий вибір?

Люди, які мають сидячу роботу в офісі чи дома, знають, як страждає від цього їх спина. Регулярні болі, відчуття скутості, порушення постави — це далеко не повний перелік проблем, які виникають через постійне неправильне положення тіла.

Ергономічні та ортопедичні офісні крісла: чому це найкращий вибір?

Ситуація значно погіршується, якщо ви сидите на неякісному кріслі. Воно створює додаткове навантаження та сприяє викривленню спини. Саме тому, якщо ви плануєте купити офісне крісло, зверніть увагу на ортопедичні та ергономічні стільці. Вони здатні вберегти ваш хребет від наслідків постійного сидіння, тому однозначно є найкращим варіантом для покупки.

Ергономічні офісні крісла: їх особливості та переваги

Офісне крісло повинно підбиратись у відповідності до вимог ергономіки робочого місця. Існують спеціально розроблені стандарти, згідно яких має бути оформлена зона для офісного працівника. Вони включають також певні вимоги до крісла. Якщо воно відповідає цим вимогам, то це буде зазначено у його характеристиках. Експерти радять покупцям перш за все звертати увагу на наявність сертифікатів ISO і BIFMA.

Головне призначення ергономічних офісних крісел — це профілактика захворювань хребта. Саме тому вони розробляються з врахуванням усіх особливостей людського тіла. Упізнати таке крісло можна по наступних ознаках:

  • Ергономічне крісло ідеально адаптується під конкретну людину. У кожного з нас різний ріст, вага та особливості фігури. Проте створювати індивідуально крісло під кожну людину — це занадто затратна ідея. Саме тому ергономічні крісла обладнані цілим набором додаткових механізмів, які дають можливість регулювати нахил спинки, її висоту, кут нахилу підголовника, висоту підлокітників та ін. Завдяки цьому для будь-якої людини таке крісло буде зручним.
  • Ергономічне офісне крісло повторює контури тіла і протягом всього дня допомагає підтримувати правильну позицію. Саме тому його спинка, а також сидіння зазвичай мають злегка ввігнуту форму. Окрім того, воно оснащене валиком, який підтримує поперековий відділ хребта і знімає з нього зайве навантаження. Сидіння у такого крісла відрізняється особливою рельєфною поверхнею. Вона фіксує таз у правильній позиції та також позитивно впливає на стан хребта.
  • Ергономічне крісло має високоякісне наповнення. Матеріалом для наповнення таких крісел виступає спеціальна пориста піна, яка здатна добре тримати форму цілий день. Сам матеріал доволі пружний, проте в окремих ділянках його роблять більш жорстким для того, щоб підвищити ергономічність крісла.
  • Ергономічне крісло підходить не тільки для роботи, але й для відпочинку. Більшість моделей обладнані функцією гойдання, а також підставкою для ніг. Завдяки цьому ви зможете повністю розслабитись і відпочити для того, щоб і надалі бути достатньо продуктивними.

Кому потрібні ортопедичні крісла?

Якщо ергономічні офісні крісла здатні попередити проблеми зі здоров'ям, то ортопедичні стільці призначені для тих, хто уже страждає від певних захворювань хребта. Їх конструкцію дизайнери розробляють, співпрацюючи з лікарями, а саме хірургами і ортопедами. Спеціалісти дають цінні рекомендації стосовно того, яким саме повинно бути крісло, щоб допомогти при сколіозі, лордозі та інших патологіях.

Від інших моделей ортопедичні крісла відрізняються перш за все спинкою. Вона більш жорстка і максимально добре тримає форму. Завдяки цьому під час сидіння наша спина займає правильне анатомічне положення, що дуже важливо при наявних проблемах з хребтом. Окрім цього, спинка у такого крісла не повністю рівна, а має спеціальний вигин, який повторює правильний природний вигин хребта. Описана конструкція розвантажує міжхребцеві диски, захищає хребет від можливих травм, а також попереджує виникнення грижі.

Неправильне положення хребта, постійна сутулість впливають не лише на здоров'я опорно-рухового апарату, а й всього організму. Якщо протягом робочого дня ви постійно горбитесь, це приводить до стискання грудною кліткою внутрішніх органів та погіршення кровообігу. Як наслідок — страждає серце, органи шлунково-кишкового тракту, печінка. Ортопедичні крісла допомагають зайняти правильну позицію та захищають від багатьох проблем зі здоров'ям.

Як вибрати хороше крісло для офісу?

Якщо ви шукаєте якісне та довговічне ортопедичне або ергономічне крісло, зверніть увагу на наступні моменти

  • Ознайомтесь з сертифікатами якості. Вони підтверджують призначення крісла та його якісні характеристики.
  • При можливості випробуйте крісло. Посидіть в ньому у різних позиціях, зверніть увагу на те чи вам зручно.
  • Поцікавтесь, на яку вагу розраховане крісло і чи підходить воно саме вам.
  • Поцікавтесь функціональним наповненням крісла, адже від цього залежать його можливості та властивості.
  • Зверніть увагу на матеріал оббивки. Це може бути шкіра, екошкіра, тканина чи сітка — головне, щоб вона була міцною та довговічною.

Скільки коштує якісне ортопедичне чи ергономічне крісло для офісу?

Як відомо, економія на власному здоров'ї — це далеко не найкраща ідея. Дане твердження актуальне і в тому випадку, коли ви вибираєте для себе чи своїх працівників офісні крісла. Завжди варто пам'ятати, що якісні речі не можуть коштувати дешево. Тому не розраховуйте, що вдасться придбати хороше офісне крісло, ціна якого складе кілька тисяч гривень. Проте і боятись надто високих розцінок не варто. Особливо у тому випадку, коли ви шукаєте ергономічне крісло. Сьогодні багато брендів пропонують ціну на нього у межах 10 000 грн., а інколи і дешевше. Звичайно ж, існують і набагато дорожчі варіанти. Все залежить від фірми-виробника, матеріалу оббивки та функціонального наповнення.

Якщо говорити про ортопедичні стільці, то вони будуть дещо дорожчими. Справа в тому, що їх виробництво більш клопітке та затратне у фінансовому плані. Воно потребує спеціальних матеріалів та залучення різних фахівців. Тому й не дивно, що вартість офісних крісел такого плану буде досить високою. Проте, можете бути певні, що така ціна себе обов'язково окупить, адже немає кращої інвестиції, аніж внесок у власне здоров'я.

По матеріалам KULIK SYSTEM - міжнародній компанії №1 по виробництву ергономічних та ортопедичних офісних крісел.



На початок