Вибір стовпчиків для паркану

Паркан — це невід’ємний елемент облаштування прибудинкової ділянки. При цьому під час будівництва огорожі виникає безліч різноманітних питань відносно оптимальної висоти конструкції, її типу та матеріалу для спорудження.

Вибір стовпчиків для паркану

Одним із основних елементів паркану, на який потрібно звернути увагу під час його будівництва, є стовпи, котрі виступають у якості основи такої споруди та багато в чому відповідають за її довговічність. Вони можуть бути виготовлені з різноманітних матеріалів. Але найчастіше використовуються конструкції з цегли або бетону.

Цегляні стовпи для огорожі

Такий різновид стовпів є дуже популярним в нашій країні, оскільки може використовуватися під час зведення не тільки цегляних, але й шиферних, залізних та деяких інших типів парканів. Серед їх переваг необхідно відзначити:

  • надійність та здатність витримувати негативний вплив атмосферних чинників;
  • великий вибір варіантів кольору цегли та швів;
  • можливість спорудження стовпів різної висоти та форми.

У разі правильного підходу до будівельних робіт такі спорудження здатні простояти декілька десятків років. Але мають вони і деякі недоліки, в тому числі потребують заливки фундаменту, що призводить до збільшення витрат на зведення паркану та потребує немало часу.

Стовпи з бетону

Великий попит на бетонні стовпчики для огорожі в останні роки обумовлений популярністю безпосередньо зборів із цементно-пісочних сумішей. Однак такі стійки можуть використовуватися і для парканів з інших матеріалів, а серед їх найважливіших переваг необхідно підкреслити:

  • високий рівень міцності;
  • здатність витримувати різноманітний механічний вплив;
  • стійкість до морозів та інших атмосферних факторів;
  • можливість прокладання в середині стовпів гофри для домофону, приводу воріт, освітлення та ін.;
  • ремонтопридатність.

Крім того, монтаж цих конструкцій не потребує спорудження дорогого фундаменту, а їх єдиний недолік — це висока вага, яка зумовлює необхідність використання вантажопідйомного обладнання під час проведення будівельних робіт.

Також необхідно зазначити особливий вигляд бетонних стовпчиків, які виробляються у вигляді імітації клінкеру або цегли. Для їх виготовлення використовується литий армований бетон, але їх конструкція при цьому залишається полою, що забезпечує невисоку вагу конструкції при відмінній міцності.

Також такі стовпи покриваються силіконовою або акриловою фарбою, яка водночас надає додатковий захист бетонній конструкції від впливу атмосферних факторів та виконує декоративні функції.



На початок