Як доглядати за виробами зі шкіри пітона

Як доглядати за виробами зі шкіри пітона

Аксесуари, виконані зі шкіри екзотичних тварин (наприклад крокодилової), завжди користувались великою популярністю у знавців вишуканих речей. Неповторний орнамент поверхні надає виробам оригінальності та таємничого шарму. В модній індустрії одними із найцінніших матеріалів вважається шкіра рептилій (крокодилова чи пітона).

Пояснити велику зацікавленість дизайнерів цими матеріалами легко:

  1. Будова і малюнок, що їх утворює луска цих тварин, неповторні. Завдяки цьому модельєри створюють унікальні речі.
  2. Шкура пітону міцна, але досить еластична. Ідеально тримає форму. Жінки полюбляють сумки з цього матеріалу, адже вони виглядають ефектно з будь-яким образом.
  3. Висока зносостійкість виробів зі шкіри пітона дозволяє використовувати дорогоцінну річ протягом довгих років.

Проте, як і будь-який інший матеріал, екзотична шкіра потребує особливого догляду. У такому випадку речі будуть довго радувати власників неперевершеним виглядом.

Популярні аксесуари зі шкіри пітона

Зміїна шкіра зовсім не схожа на інші види натуральних матеріалів. Вона м’яка на дотик, міцна та еластична водночас. У пітона яскраве та незвичайне забарвлення.

Матеріалу властивий природний глянцевий блиск. Невеликого розміру луска утворює суцільну поверхню. Кожна змія від природи має унікальний орнамент шкури. Саме тому кожен аксесуар із пітона завжди неповторний.

Дизайнери використовують усі частини шкури змії. Через її обмежений розмір великі вироби виготовляються зі шматочків. Проте цей факт не зменшує цінності речі.

Популярністю користуються клатчі, портмоне, гаманці, сумки та ремені. Виготовляються аксесуари як для чоловіків, так і для жінок.

Нерідко шкіру пітону об’єднують з іншими видами екзотичних або звичайних матеріалів. Втім, у будь-якому разі речі завжди виглядають стильно і розкішно.

Власників аксесуарів з пітона вирізняє розвинене відчуття елегантності та стилю. Вироби легко інтегруються у повсякденний чи діловий гардероб. Завдяки унікальним якостям шкіра пітона підкреслює неординарність і високий статус особи.

Як доглядати за сумками зі шкіри змії

Щоб надовго зберегти природну привабливість аксесуарів зі шкури рептилій та уникнути швидкого зношення, варто слідувати простим правилам:

  • Щоб шкіра рептилій не пересихала, не залишайте вироби надовго під впливом високих температур. Уникайте прямих сонячних променів та зовнішніх джерел тепла.
  • Якщо на вулиці дощ чи сніг, аксесуар краще залишити вдома. Вплив надмірної вологи негативно позначиться на кольорі речей. Вологі вироби треба сушити при кімнатній температурі.
  • Не використовуйте хімічні або лужні засоби, жир та засоби на масляній основі. Таке чищення псуватиме зміїну шкіру.
  • Вибирайте спеціалізовані засоби для чищення. Користуйтесь м’якою і натуральною тканиною. Сухе полірування і спеціальні бальзами допоможуть зберегти природну красу речей.

Справжні поціновувачі розкішних аксесуарів не забувають про догляд за улюбленими виробами.

Як відрізнити натуральну шкіру пітона чи кобри від підробки

Захиститись від підробки досить важко. Проте існує ряд характеристик, що дозволяють серед купи аксесуарів знайти виріб із натуральної екзотичної шкіри змії:

  1. Шкіра пітона бархатиста і має пошерхлості. Імітації, як правило, мають гладку і рівну поверхню.
  2. Натуральний матеріал складається з окремих та чітко виділених лусочок.
  3. Якщо потягнути луску, відчувається, що матеріал тонкий та еластичний. Проте відчуття ненадійності оманливе. Шкіра міцна та пружна.
  4. Повторити унікальний візерунок шкіри змії неможливо. Якщо на виробі помітні фрагменти, що повторюються, абсолютно однакові та симетричні, — це підробка.
  5. Зміїна шкіра швидко нагрівається. Від дотику відчувається приємне тепло. Імітація не має такого ефекту.
  6. На зворотній стороні зміїної шкури не повинно бути замшевої основи.

Обирайте вироби у спеціалізованих магазинах. Ретельно оглядайте речі перед покупкою.

Дбайливо доглядайте за улюбленими аксесуарами. І тоді речі будуть довго прикрашати ваш гардероб своєю неповторною красою.



На початок