10 особливостей професійних стаціонарних блендерів

Який найбільш практичний і ударостійкий матеріал для блендера? Як працює імпульсний режим в професійних блендерах? Яку потужніть повинен мати блендер для подрібнення твердих продуктів?

10 особливостей професійних стаціонарних блендерів

Стаціонарний блендер — незамінний помічник кухаря і бармена. З ним можна за лічені секунди подрібнити інгредієнти, замісити тісто, приготувати коктейль, розколоти лід.

Таке обладнання значно прискорює приготування деяких страв. По суті, професійний стаціонарний блендер має ту ж конструкцію, що і блендер для домашнього використання: чаша, ножі, двигун, кнопки запуску та регулятори швидкості.

Але є деякі моменти, на які варто звернути особливу увагу при виборі професійного блендера.

1. Міцність

Замовити ударостійкі чаші для блендерів з полікарбонату — компанія «НОРМАК»
Чаша професійного блендера має бути практичною та міцною

Устаткування для HoReCa має бути ударостійким. У закладах з великою завантаженістю робочі процеси виконуються швидко, але не завжди акуратно. Тому важливо, щоб блендер був виготовлений з якісного матеріалу, який не б’ється.

Особливо, це стосується чаші. Скляна чаша — це красиво і естетично. Її легко мити. Але полікарбонат — більш практичний матеріал. До того ж, сучасні виробники виготовляють чаші для блендерів з полікарбонату високої якості, який не містить BPA.

Такі чаші:

  • стійкі до відколів та тріщин;
  • не б’ються;
  • не вбирають запахи;
  • легко миються.

2. Імпульсний режим

Наявність імпульсного режиму необхідна для обробки особливо твердих продуктів. В цьому режимі ножі обертаються на максимальній швидкості. При цьому за рахунок короткочасного переривання обертання ви можете контролювати процес подрібнення.

Імпульсний режим дозволяє колоти лід, обробляти заморожені фрукти, подрібнювати горіхи та сухарі.


Пластикова обробна дошка — normak.com.ua/razdelochnye-doski допоможе при нарізці об'ємних продуктів перед подрібненням.


3. Легке очищення

Для швидкого очищення професійних блендерів можна використовувати імпульсний режим. Просто залийте в чашу кілька склянок води, увімкніть режим і після цього злийте воду.

4. Об’єм чаші

Для бару, в якому готують коктейлі, чаші об’ємом 1 літр буде замало. У професійному блендері для HoReCa оптимальний об’єм ємності 1,5–2 літра.

Високопотужні блендери JTC OmniBlend розраховані на тривале використання в ресторанах, кафе і барах.
Високопотужні блендери розраховані на тривале використання

5. Висока потужність стаціонарного блендеру

Оптимальна потужність професійних блендерів — 1,2 кВт. Високопотужному обладнанню під силу впоратися з льодом, сухариками, горіхами та іншими твердими інгредієнтами.

Великий вибір такого устаткування для кафе і барів представлений в асортименті виробника JTC.

6. Якість та конструкція ножів

У професійному стаціонарному блендері леза мають бути високоякісними. Найкращий матеріал для них — нержавіюча сталь. Такі ножі не зламаються навіть при частому використанні обладнання.

Додаткова перевага — 3D-конструкція ножів. Така конструкція передбачає, що ріжучі кромки розташовані в різних площинах. 3D-ножі сприяють більш якісному подрібненню продуктів.

7. Наявність автоматичних режимів

Деякі моделі блендерів оснащені запрограмованими режимами. Наприклад, в блендерах JTC OmniBlend V TM-800A можна обрати один з трьох режимів швидкості (низька, середня, висока) і скористатися таймером (35, 60, 90 сек).

Це додаткова зручність для бармена або кухаря.


Якщо плануєте приготувати зелені смузі, то вам стане у нагоді сушарка для зелені, щоб на листях салату не було води.


8. Швидкість обертів лез

Кількість оборотів лез в професійних блендерах JTC сягає 38 000 за 1 хвилину. Така висока швидкість дозволяє швидко подрібнити інгредієнти і перетворити їх в однорідну масу.

9. Мінімізація шуму

Гучна робота блендеру не дуже приємна для співробітників закладу. Для того, щоб мінімізувати шум, можна скористатися додатковими ковпаками. Така деталь опціонально постачається до деяких моделей професійних блендерів (JTC OmniBlend).

10. Ефектний зовнішній вигляд

Колір обладнання, його форма та ефектний дизайн — не головне в роботі блендера. Але якщо для вас важлива естетична складова, і ви піклуєтеся про те, як блендер впишеться в дизайн кухні, зверніть увагу на лінійку професійних блендерів JTC OmniBlend. Корпуси та чаші представлені в різних кольорах.

Якщо у вас залишилися питання щодо вибору професійного блендера або іншого обладнання для HoReCa, фахівці компанії «НОРМАК» з радістю дадуть на них відповідь.

Контакти компанії «Нормак»

Сайт: normak.com.ua
E-mail: info@normak.com.ua
Телефон: 066 055-18-99, 044 383-59-50, 068 564-58-52
Адреса: вул. Робоча 89, м. Дніпро, 49008, Україна
Facebook: facebook.com/normakcomua
Instagram: instagram.com/normak_ua/

Стаття підготовлена до публікації
в Бюро Iдей Slav.ua
Ideas Bureau Slav.ua — комплексне просування вашого бізнесу в Iнтернеті. Надійно. Професійно.


На початок