Порівняння основних способів придбання та обміну криптовалюти

Стабільно зростаючий курс, розширення сфери використання, незалежність від політичних подій, відсутність жорстких вимог по сумі вкладень - все це робить криптовалюту привабливим об'єктом інвестування.

Порівняння основних способів придбання та обміну криптовалюти

За допомогою цифрових грошей заробляють люди різної статі, віку та професії, а розвиток Інтернет технологій дозволяє з легкістю здійснювати транзакції. Купувати та обмінювати токени можна трьома способами, у кожного з яких є плюси та мінуси, в яких слід розібратися, щоб зробити операції для себе максимально безпечними, вигідними й зручними.

P2P обмін

Прямий обмін, або peer-to-peer, дає можливість купувати криптовалютні активи за фіатні валюти без посередників. Зв'язок здійснюється через спеціалізовані ресурси, де можна буквально за 5 хвилин зареєструватися, а потім легко знайти того, хто готовий продати (або купити, якщо ваша мета - продаж) коїни. Однозначним плюсом р2р обміну є можливість вибрати пропозицію, оптимальну з точки зору курсу й способу проведення операції, але є й мінус - небезпека бути обдуреним недоброчесним партнером.

Важливий нюанс - за створення оголошення доведеться заплатити порталу комісію від суми угоди, зате відгук на чужу пропозицію буде безкоштовним. Частина платформ дозволяє здійснювати купівлю-продаж анонімно, але в більшості випадків учасникам доводиться верифікуватися. Окрему категорію складають оголошення, що публікуються в соціальних мережах та групах. На них відгукуватися ризиковано, незважаючи на те, що є можливість заощадити на комісійних.

Віртуальні обмінники

Популярним серед власників електронних гаманців є обмін криптовалюти за допомогою спеціальних сервісів. Онлайн обмінники виступають в ролі посередника, заморожуючи встановлену суму до отримання підтвердження продавцем отримання грошових коштів на свій рахунок. Відразу після цього проводиться переказ покупцеві, після чого можна користуватися цифровими монетами - купувати товари, замовляти послуги, зберігати, інвестувати в бізнес проекти і т.д.

Сервіси обміну встановлюють комісію і менш вигідний, ніж на біржах курс, до того ж, багато хто працює з обмеженнями по сумам за одну операцію або в день. Частина платформ працює неофіційно. Втім, перераховані проблеми легко вирішуються, якщо співпрацювати з надійним сервісом. Оптимальні умови пропонує Godex - сайт, де можна 24/7 обміняти найпопулярніші криптовалюти за фіксованою ставкою та без лімітів. Серед плюсів також можна відзначити:

  • анонімність операцій та відсутність потреби в створенні профілю;
  • швидкість проходження платежів;
  • простоту десктопної та мобільної версії порталу;
  • професіоналізм служби підтримки.

Криптовалютні біржі

Основним конкурентом віртуальних обмінників є біржі, що створені для солідних фінансових гравців (трейдерів і великих вкладників). Неспеціалісту зорієнтуватися в інтерфейсі складно через безліч графіків, показників, незрозумілих термінів та додаткового функціоналу. Курс там найбільш привабливий, але укладення угоди пов'язане з певними труднощами через наявність лише англомовної версії, обмеження в плані операцій з фіатними валютами й обов'язкову верифікацію профілю. Анонімно поміняти навіть невелику суму тут не вийде, також існує ризик крадіжки коштів, отже для зберігання активів вони не підходять, при цьому за виведення доводиться платити чималу комісію.

Умови на біржах варіюються, і якщо все-таки зберетеся користуватися їх послугами, обирайте платформи з великим стажем роботи та гарними відгуками, наприклад, Binance, HitBTC, EXMO, Huobi, Okex або Kucoin. Для професійних торговців криптовалют це кращий вибір, оскільки можна обмінювати рідкісні монети та реалізувати довгострокові стратегії інвестування.



На початок