Ремонт у ванній кімнаті: основні етапи

Ремонт у ванній кімнаті пов'язаний з багатьма труднощами. Умовно його можна розділити на кілька основних етапів, які ми детально розглянемо в нашій статті.

Ремонт у ванній кімнаті: основні етапи

Етап 1. Створення проєкту

Проєкт необхідний для того, щоб наочно побачити результат ремонту. Можна повністю покластися на свою фантазію, а можна запозичити пару ідей в Інтернеті або звернутися до професійного дизайнера. Проєкт повинен бути детальним, а не приблизними. Необхідно вказати все: від розташування розеток до місць проходження каналізаційних труб.

Коли мета ремонту визначена, то можна переходити до складання кошторису. Він містить список необхідних будівельних матеріалів та сантехніки. У ванну кімнату необхідно купити душові кабіни або ванни Церсаніт, унітаз, умивальник. Також в кошторис потрібно включити вартість робіт.

Етап 2. Монтаж інженерних систем

Другий етап є одним з найскладніших, оскільки потрібно переходити безпосередньо до ремонтних робіт. В першу чергу, необхідно замінити труби та при необхідності модернізувати систему водопостачання, щоб мінімізувати ризик затоплення.

Умовно всі роботи можна розділити на такі етапи:

  1. надання стоякам потрібної конфігурації;
  2. виконання розводки до водозабірних точок;
  3. установка системи фільтрації (не є обов'язковим етапом);
  4. установка аварійних кранів.

На другому етапі також виконується монтаж електропроводки. Через підвищену вологість в приміщенні до проводки висуваються особливо жорсткі вимоги. Для забезпечення герметичності її рекомендується поміщати в спеціальні пластикові лотки. Також необхідно встановити розетки в потрібній кількості.

Етап 3. Оздоблення

У ванній кімнаті найкраще класти керамічну плитку, купити яку можна на сайті https://www.cersanit.com/ua/keramicni-plitki/. Вона стійка до впливу вологи та перепадів температурного режиму, тому вірно прослужить протягом багатьох років.

Роботи потрібно починати зі стелі, потім переходити до стін. На останньому етапі виконується обробка підлоги. Завдяки такій послідовності вдасться не забруднити оздоблювальні матеріали під час проведення монтажних робіт.

Етап 4. Купівля та встановлення сантехніки

Заміна сантехніки — це те, заради чого найчастіше починається ремонт у ванній кімнаті. Якісну сантехніку можна купити на сайті https://www.cersanit.com.ua інтернет-магазину Cersanit. В його каталозі є:

  • ванні;
  • душові кабіни;
  • унітази, біде і пісуари;
  • душові піддони;
  • інше обладнання.

Асортимент дуже різноманітний. Тому кожен споживач зможе підібрати те, що підходить за розмірами, функціоналом і дизайном.

Товари, представлені в каталозі, випускаються під різними відомими брендами: Cersanit, Opoczno, Meissen Keramik, Mei, Pilkington's. Всі вони популярні не тільки в Україні, але також в країнах Європи.

Якщо місця у ванній кімнаті небагато, то краще зупинити вибір на душовій кабіні. Раковину можна підібрати будь-яку. Зручний варіант — з тумбою, бо в ній можна зберігати різні речі. На цьому етапі ремонту також можна встановити унітаз.



На початок