Що треба знати доглядаючи за фікусом?

Фікус – одна з популярних рослин, яка опиняється вдома у багатьох людей

Що треба знати доглядаючи за фікусом?

Вважається, що не потребує багато уваги фікус, догляд за ним доволі простий. Якщо дотримуватися порад та дбати про рослину, то проблем з її вирощуванням не буде.

Розглянемо, як утримувати фікус, догляд який йому потрібно забезпечувати та що знати про цю рослину. Крім декоративності фікус має і корисні властивості, він чистить повітря від токсичних речовин.

Рекомендується навіть вирощувати фікуси у будинках там, де є об’єкти промисловості, заводи та розташовується траса з великим потоком машин. Доглядати за фікусом доволі просто, треба дотримуватися порад флористів та не лінуватися поливати рослину.

Виберіть для фікуса постійне місце

Рослина не любить переїздів та темних кімнат. Від стресу вони може скинути листя чи зачахнути. Не слід допускати щоб на квітку потрапляли промені сонця, на листі можуть з’явитися плями та опіки.

Для того, щоб фікус радував своїм зеленим кольором треба поставити його в такому місці де буде достатньо світла, але воно буде розсіюватися через штори.

Режим поливу квітки

Не слід заливати фікус, але й тримати його на голодному пайку – злочин. Режим поливу рослини залежить від її виду та ще декількох факторів:

• Вологість повітря в кімнаті;

• Пора року;

• Тип ґрунту та рослини;

• Вік фікуса.

Зрозуміти поливати фікус чи ні допоможе занурення пальця в горщик приблизно на 3 см. Якщо палець сухий, то треба поливати. На пальці є волога? Почекайте ще.

Поливати фікус треба кімнатною, теплою та відстояною водою. Поливайте квітку доти поки вода не покриє верхній шар ґрунту, потім зачекайте поки земля її поглине. Залишки вологи які стекли в дренажну систему злийте. Якщо все правильно робити, то фікус буде здоровим досить довго.

Влаштуйте фікусові душ

Рослина повинна отримувати додаткові водні процедури для того, щоб позбутися пилу та насититися рідиною. Кожні два дня треба обприскувати фікус відстояною водою, поки його листя не стане вологим.

Але звертайте увагу, якщо в кімнаті температура менша за 16 градусів, то від водних процедур для вашого красеня слід відмовитися до кращого часу, коли стане тепліше.

Раз на 14 днів треба протирати листя квітки вологою ганчіркою, що дозволить позбутися бруду та почистити пори на листі. Такий формат догляду корисний для рослин, які мають велике листя. Фікуси з малим листям також протирають вологою ганчіркою, але якщо ця процедура втомлива, то можна викупати фікус під душем.

Для цього треба накрити ґрунт поліетиленом для того, щоб на нього не потрапляла вода. Увімкніть слабкий струмінь теплої води та добре промийте листя рослини для того, щоб його не пошкодити. Потім дайте рослині добре висохнути та поставте його на місце, де він и стояв.

Додатковий душ для рослини змиє зайвий пил, який заважає фікусу поглинати світло. Якщо вистроїти систему, то догляд за фікусом не забирає багато часу, а сама рослина буде жити декілька десятиліть. Головне своєчасно міняти тару по мірі зростання рослини.



На початок