Імплантація зубів, що треба знати

Імплантація зубів допомагає вирішити безліч завдань, пов'язаних з реставрацією і відновленням функціональності щелепи

Імплантація зубів, що треба знати

Втрачені зуби можна імплантувати за кількома сучасними методиками, кожна з яких характеризується перевагами. Реалізувати кожну з них можливо в різних випадках.

Після огляду пацієнта лікар-стоматолог підбирає підходящі варіанти і дає рекомендації, а потім людина самостійно вирішує, як далі діяти - які обирати імпланти, матеріали та методику в цілому.

Методики імплантації зубів

Існує декілька актуальних та сучасних методик, за якими проводиться імплантація:

  • Внутрішньокісткова.
  • Базальна.
  • Внутрішнью-слизова.

Також існують суміжні технології та методи, які може рекомендувати дантист в індивідуальних випадках.

зуби

Одноетапні протоколи припускають швидку імплантацію за один візит до лікаря. Однак найчастіше рекомендується обирати методику, по якій лікар спочатку робить виміри і зліпки, а потім направляє на виготовлення штучний зуб, який підлягає подальшій установці при наступному візиті. На імпланти ціна відрізняється.

Повний комплекс процедур, які супроводжують імплантацію, також можуть відрізнятися в залежності від ситуації пацієнта. Іноді потрібне додаткове лікування зубів, що знаходяться поряд, видалення кореня, попередня індивідуальна підготовка.

В першу чергу лікар орієнтується на показання при підборі методики імплантації зубів. Остаточне рішення приймає пацієнт.

При виготовленні імплантатів можуть використовуватися різні варіанти сплавів. Найчастіше застосовується титан, а також його варіації.

Титан міцний і надійний, довговічний, безпечний для людини матеріал. Очищений цирконій і кераміка з оксиду цирконію - теж популярні і затребувані вироби для виготовлення штучних зубів і подальшої імплантації. Вони дешевші, виготовляються швидше, однак можуть служити менш тривалий час.

зубы

Переваги імплантації зубів:

  • Швидке відновлення функціональності щелепи.
  • Можливість уникнути атрофії щелепної кістки, оскільки втрата зубів може спричинити розвиток цього процесу.
  • Нормалізація жувального процесу і можливість заміни зруйнованих зубів на штучній аналог, який буде служити тривалий час і виглядати навіть краще, чим справжній зуб.

За допомогою імплантації вдається вирішити безліч проблем в сфері стоматології. Рекомендується після видалення зуба встановити імплант в найближчі два роки, поки щелепна кістка не почала деградувати. 



На початок