Вибираємо школу в Тернополі: рекомендації батькам

Від якості освіти безпосередньо залежить майбутнє людини: чи зможе вона вступити до вузу і самореалізуватися, як фахівець.

Вибираємо школу в Тернополі: рекомендації батькам

Притому ключову роль відіграє шкільна освіта. Саме в ці роки закладаються ази, які в майбутньому допомагають розвиватися і навчатися, освоювати професію і нові навички. Тому, збираючись віддати дитину в школу, батькам важливо знайти кращу і підібрати хорошого репетитора для додаткових занять.

Розглянемо, за якими критеріями обирати навчальний заклад в Тернополі і де шукати педагогів, щоб було простіше зорієнтуватися.

Особливості вибору школи

У Тернополі на сьогоднішній день є більше 30 шкіл, куди можна віддати дитину. У місті діють, як загальноосвітні, так і навчальні заклади, які пропонують поглиблене вивчення профільних предметів. Особливо серед батьків популярні школи з мовним і математичним ухилом, оскільки ці два предмети є ключовими при вступі до вузів.

Щоб легше було вибрати школу для дитини, приймати до уваги потрібно наступні параметри:

  • рейтинг. Школи оцінюються по професійній діяльності, на тлі чого формується статус;

  • репутація;

  • відгуки батьків, чиї діти ходять в конкретну школу;

  • організація харчування і позакласної діяльності. Дитина буде перебувати в школі півдня, тому важливо, щоб їй було комфортно і цікаво.

Крім вибору навчального закладу, варто врахувати такий нюанс: в гарну школи не просто потрапити. Конкуренція в престижні навчальні заклади велика і потрібно добре підготувати дитину, щоб вона не тільки пройшла можливу співбесіду, але і «потягнула» навчальну програму. Тому краще завчасно найняти репетитора.

Навіщо потрібен педагог для дошкільника

Навчання в найкращій школі міста – це не тільки можливість дати якісну освіту дитині, але і необхідність відповідати вимогам за рівнем знань. Пред'являються вони навіть до учнів початкових класів.

Втім, батьки самі повинні бути зацікавлені в тому, щоб дитина «тягнула» програму, інакше сенсу в навчанні в найкращій школі немає. Ще до початку навчального року потрібно підшукати репетитора для того, щоб підготувати майбутнього першокласника з основних предметів - української мови та математики. І якщо читати і писати букви навчити дитину можна і самостійно, то арифметику краще довірити фахівцеві, який знайомий з сучасною програмою початкової школи і методикою викладання.

Швидко знайти репетитора з математики в Тернополі можна на сайті Buki. На сервісі зареєстровані педагоги не тільки з цього міста, а й інших регіонів України. Підібрати фахівця, щоб підготовити дитя до школи можна, як для офлайн, так і онлайн занять.

Переваги звернення до репетитора

Додаткові заняття з педагогом – це можливість виключити ймовірність відставання дитини в навчанні. Плюс, робота з репетитором дозволить отримати більш розгорнуті знання за темами, на які в школі відводиться 1-2 уроку.

Вибирати учневі початкових класів краще педагога для індивідуальних занять (https://buki.com.ua/tutors/ternopil/), а не групові курси. Переваг у такого рішення кілька:

  • індивідуальний підхід;

  • дитині дістається максимум уваги педагога;

  • можливість вибору зручного графіка і розкладу занять;

  • гарантії результату. Репетитор теж зацікавлений в тому, щоб дитина добре засвоювала матеріал. Результат учня безпосередньо свідчить про професійні якості педагога, а також впливає на його репутацію.

Вирішуючи чи потрібні дитині додаткові заняття з репетитором, батькам важливо зрозуміти, що саме зараз вони роблять внесок у її майбутнє, тим самим допомагаючи синові або дочці вирости розумними та успішними людьми. Тому не варто сумніватися в доцільности рішення.



На початок