Затінювальна сітка для теплиці

Затіняювальна сітка - мастхев кожного садівника любителя, дачника і будь-якої людини, яка займається вирощуванням рослин. За допомогою цього матеріалу можна збільшити урожай, отримати його в більшій кількості і набагато раніше за встановлений термін.

Затінювальна сітка для теплиці

Вирішили купити затінювальну сітку для теплиць? Зверніть увагу на виробника, матеріал виготовлення, країну, в якій виробляється сітка.

Затінювальні сітки Biotol, які ви можете знайти в магазині https://biotol.com.ua/setki-ten/ виготовлені з 100% поліетилену, який відрізняється високою міцністю, а ще - з УФ-добавками. Захисна сітка Biotol не потребує посиленого краю, так як спочатку має основов'язальне переплетення полотна - це забезпечує міцність матеріалу, а також захист від довільного розпускання.

Спеціальний метод плетіння надає можливість самостійно зробити необхідні отвори для кріплення або ж просто скористатися кліпсами для монтажу або троси. Можна також порізати матеріал до необхідних розмірів, не переживаючи, що матеріал розпуститься.

Захисні сітки мають різну ступінь затінення, що зазначено у відсотках. Відсоток затінення тканини відповідає кількості світла, який блокується сіткою. Ступінь затінення зазвичай буває 45%, 55%, 65%, 75%, 85% і 95%.

Вам потрібно вибрати затінюючу сітку відповідно до рослин, які ви вирощуєте в своїй теплиці. Вкрай важливо вибрати матеріал правильної щільності, щоб забезпечити достатню кількість сонячного світла для здорового зростання.

Нормальний діапазон для більшості овочів складає 45-55%. Також для більшості рослин затінення в межах 45-65% є ідеальним. Однак є деякі рослини, які вимагають певних умов притенения. Наприклад, орхідеї і папороть, які люблять тінь, вимагають 75% затінення, щоб отримати відповідний рівень сонячного світла.

Найкраща сітка для теплиці - поліетиленова. Не розплутається, якщо розрізати, доступна в різних кольорах і відсотках затінення.
Перш ніж купувати затінюючу сітку для теплиці, виміряйте ширину і довжину даху за допомогою рулетки. Щоб переконатися, що вони будуть однаковими, виміряйте відстань від верху даху до двох третин вниз по обидва боки. Врахуйте, що тканина з'єднується з каркасом теплиці і не нависає на всі боки. Пам'ятайте, не потрібно повністю закривати стінки теплиці (саме тому відміряють дві третини по сторонам). Сонячне світло як і раніше повинно потрапляти всередину.

Є ймовірність, що вам, можливо, доведеться розрізати тканину після того, як ви купили її під час монтажу. Щоб уникнути цього, ви можете замовити відріз затіняючої сітки по вашим вимірам!

Після того, як ви зняли мірки і замовили тканину, пора готуватися до монтажу. Деякі аксесуари можуть йти разом з тканиною, деякі інструменти повинні бути вдома і, можливо, вам знадобляться деякі підручні матеріали.

Ось як це зробити: прикріпіть s-образні гачки до основи теплиці. Додайте гачки на рівній відстані один від одного, щоб вони збігалися з втулками абажурної тканини. Накрийте дах теплиці затінювальною сіткою. Використовуйте еластичні шнури, щоб прикріпити втулки до гачків в підставі. Щоб закріпити тканину на каркасі, можна використовувати замикаючі засувки для теплиці з ПВХ труб. Якщо ваша теплиця зроблена з дерева або алюмінію, можна використовувати замкові канали.



На початок