Новенький "Фіат" у лізинг: як придбати комерційне авто без фінансових ризиків

Через брак оборотних коштів на внесення всієї суми за нове авто, підприємці та компанії часто розглядають автокредитування як спосіб придбати новий транспорт для роботи.

Новенький "Фіат" у лізинг: як придбати комерційне авто без фінансових ризиків

Проте мало хто розмірковує про змогу купити його в комерційний лізинг, передбачену ст. 806 Цивільного кодексу України, а дарма. Такий спосіб довгострокової оренди з можливістю подальшого викупу авта для бізнесу має багато переваг, в тому числі над купівлею у розстрочку. 

Фахівці компанії Fiat Professional, дилера автівок італійської марки, зголосилися розповісти нашим читачам про договір лізингу автотранспорту детальніше та назвати суттєві переваги такого придбання для власників бізнесу.

Що таке купівля в лізинг та в чому відмінності від кредитування

За договором кредитування, власність на рухоме майно оформляється відразу, навіть до повної виплати суми покупки. Це чудова можливість використовувати авто для виробничих потреб вже зараз. 

Проте є певні застереження: у випадку несплати автомобіль буде вилучено для погашення боргу, транспорт не можна продати чи подарувати допоки не буде внесена остання гривня за кредит. 

Лізинг - отримання авта у користування від власника (лізингодавця), якими часто є банки чи спеціалізовані контори. За цим договором, водій/підприємець (лізингоодержувач) набуває права власності, коли виплатить всю вартість авта та лізингові платежі. 

До того часу він є орендарем автомобіля на певний строк та за встановлену плату, з правами та обов’язками, що з цього витікають. Отже, основна відмінність - час набуття права власності за договором.

Як отримати авто у лізинг

Насправді, навіть легше ніж у кредит. Зокрема, зараз компанії-партнери Fiat Professional пропонують фінансувати авто для бізнесу в лізинг на доволі вигідних умовах. З ними можна детальніше ознайомитися на сайті автодилера.

За лізинговою угодою, виплати за авто розтягуються на строк до 60 місяців, існує обов’язковий авансовий платіж і його розмір може різнитися у відсотках залежно від ціни машини. Наприклад, для юридичних осіб “Фіат” у лізинг надають за умови першого внеску від 20%. Платежі покривають страхування КАСКО, реєстрацію в державних органах. До речі, за кредитним договором цими справами займається виключно новий власник.

Переваги Fiat у лізинг для бізнесу:

  • вибір дорожчих та функціональніших моделей, ніж є змога придбати за готівку, адже перший аванс, як правило, помірний; 
  • авто вже застраховане;
  • відсутність прихованих платежів та комісій; 
  • чіткий графік платежів з погашення боргу;
  • мінімальний пакет документів для оформлення.

Юридичним особам потрібно надати статут/установчий договір та документальне підтвердження повноважень підписанта, фізичним - паспорт та ідентифікаційний код. 

Тобто, отримати у користування першокласне дороге авто з салону можна навіть без надання фінансових документів, що підтверджують платоспроможність.



На початок