Вибираємо підлогове покриття для спальні з експертами 1floor

Підлогове покриття для спальні має відповідати ряду критеріїв: гарний зовнішній вигляд, екологічність, простота в догляді. Які матеріали підходять найкраще, розкажуть експерти магазину 1floor.

Вибираємо підлогове покриття для спальні з експертами 1floor

Паркетна дошка

Багатьом споживачам подобається паркетна дошка купити її можна для спальні. Цей матеріал відноситься до преміального сегмента ринку, проте повністю відповідає своїй вартості.

Паркет — це тришаровий матеріал. Верхній шар — цінні породи дерева, два нижніх — хвойні породи дерева. Всі вони надійно склеєні між собою.

До головних переваг паркету можна віднести:

  • Естетичний зовнішній вигляд.

  • Екологічність.

  • Простий монтаж.

  • Гладка і приємна на дотик поверхня.

  • Звукопоглинання.

Матеріал сам по собі прохолодний. Тому додатково рекомендується встановити систему теплої підлоги.

Вінілова плитка

Вінілове покриття для підлоги — новий матеріал на ринку. Він придбав широку популярність через відмінні експлуатаційні якості.

Матеріал виготовляється з полівінілхлориду. Існує хибна думка про його шкоду для здоров'я. Насправді сучасні виробники відмовилися від токсичних компонентів і використовують пластизоль ПВХ. А він, як відомо, застосовується для упаковування харчових продуктів. Також до складу матеріалу входять кварцовий пісок, який надає йому міцності та пружності.

Вінілова плитка має привабливий зовнішній вигляд. Вона здатна імітувати дорогі натуральні матеріали, наприклад дерево або мармур.

Ламінат

Ламінат — це хороше рішення для спальні в плані співвідношення ціни та якості. По суті він представляє бюджетний аналог паркетної дошки, який значно поступається їй в натуральності.

Ламінат складається з декількох шарів. Основою виступає панель ДВП. Середній шар — водостійкий папір, верхній — захисна плівка, декоративний папір і смола. Багатошарова структура забезпечує такі характеристики підлоги:

  • Висока міцність.

  • Стійкість до перепадів температур.

  • Простий монтаж.

  • Стійкість до подряпин.

  • Довгий термін служби.

На сайті https://1floor.com.ua/catalog/laminat/ ламінат представлен у величезному асортименті. Є варіанти будь-якого відтінку і текстури. Знайти покриття, яке ідеально впишеться в інтер'єр, легко.

Ковролін

Одне з найкращих рішень для спальні — ковролін. Це теплий і м'який матеріал для підлоги. З його допомогою можна створити комфортну і затишну атмосферу в спальні. Матеріал повністю застилає підлогу.

Ковролін являє собою щось середнє між лінолеумом і килимовим покриттям. Це багатошаровий матеріал. Його верхній шар — ворс. Він може бути натуральним і синтетичним. Краще віддавати перевагу першому варіанту. Натуральний ковролін екологічний та гіпоалергенний, що важливо, якщо в будинку є маленькі діти, астматики або люди з захворюваннями дихальних шляхів.

Важливо забезпечити правильний та постійний догляд за ковроліном. Його чистку потрібно проводити, як мінімум, один раз на тиждень, оскільки у ворсі накопичується багато пилу. Прибирання повинна бути сухим – ковролін не любить вологу.



На початок