Як правильно підібрати медичну взуття та одяг

Вибираючи медичне взуття, потрібно спиратися на специфіку роботи. Лікарі стаціонару та амбулаторії все свій робочий час знаходяться у вертикальному положенні. Незручне взуття буде знижувати комфорт життя і сприяти швидкій появі втоми.

Як правильно підібрати медичну взуття та одяг

Лікарям дуже важливо носити спеціальне робоче взуття, зберігаючи тим самим своє здоров'я. Завдяки цьому взутті знижується рівень навантаження на ноги і спину, крок стає легким, а робота - не такою стомлюючою.

Вибір медичної взуття: тонкості вибору

ортопедическая обувь

  • Матеріали. Найважливіше - це якість матеріалів. Матеріали високої якості зберігають потрібний обмін повітря і тепла, дозволяючи шкірі дихати. Для виготовлення спеціалізованої взуття використовуються сучасні синтетичні матеріали (Croslite, термопластичная гума та інші), натуральна шкіра, текстиль, що пропускає повітря. Підбираючи взуття, потрібно віддавати перевагу тій, яка добре чиститься і доступна для дезінфекції.
  • Форма. Медичному персоналу пропонується взуття з розширеним носком, так як вона не здавлює стопу і не сприяє появі натоптишів. У ній легко рухатися навіть цілу добу.
    Підошва. Краще вибирати легку підошву з еластичних матеріалів. Найбільш зручна буде модель, яка не має каблуків, але з підйомом до 4 см. Вона не повинна ковзати. Гарним доповненням будуть антистатичні властивості.
  • Устілка. У медичній взуття бажана присутність супінатора або ортопедичної устілки. Вона додасть стопі фізіологічне положення, що знизить ризик виникнення плоскостопості та зменшить навантаження.
  • Колір. Зазвичай таке взуття світле. Вона може бути білою, кремовою, бежевій, сіруватою. Ці відтінки добре підходять під медичні костюми і дозволяють підтримувати чистоту.

Взуття для чоловіків і жінок не має суттєвих відмінностей, за якістю і комфорту вона повинна бути однаковою.

Правильний підхід до вибору одяг для лікарів

много докторов

Медичний халат - універсальний одяг лікаря будь-якого фаху і символ професії в цілому. Найголовніше у виборі цього елемента гардероба для медичного працівника - правильний підбір тканини. Хороший матеріал не повинен сильно м'ятися і вбирати бруд. Ідеальний варіант в даному випадку - бавовна з штучним волокном, що є універсальним. Його легко відіпрати і він залишається розгладженими протягом великої кількості часу.

Ще один універсальний наряд для докторів - набір з сорочки і штанів. Найчастіше до нього звертаються хірурги, стоматологи, терапевти зі стаціонарів. Його вибирають за комфортну носку протягом цілого дня.

Сорочка і штани не повинні обмежувати рух медичним працівникам, вони повинні бути максимально комфортними. Це досягається за допомогою м'якої гумки на брюках і широких рукавів сорочки.

У нинішніх виробників широкий вибір цікавою одягу для медичних працівників. Для наймодніших докторів - формені сукні, футболки-поло і комбінезони.



На початок