Антисептик з гліцерином своїми руками

Купувати дорогі засоби в магазині зовсім не обов'язково. Ви можете виготовити ефективний та недорогий антисептик в домашніх умовах

Антисептик з гліцерином своїми руками

Усі компоненти можна придбати в інтернеті або навіть в найближчому господарському магазині. Тоді ви зможете суттєво заощадити без втрати захисту. Домашній антисептичний засіб виходить у три-чотири рази дешевше. 

Де взяти рецепт

Далеко ходити не треба. Радимо вам готувати антисептик за рецептом, запропонованим ВООЗ. Всесвітня організація охорони здоров'я врахувала усі фактори. Розробляючи рецепт, спеціалісти думали не тільки про ефективність, а ще й про фінансове становище людей. У багатьох країнах рівень життя населення дуже низький. Але вони теж потребують надійний засіб, здатний захистити їх в умовах сучасної пандемії. 

Вам знадобиться всього 4 компоненти:

  1. Спирт етиловий, ректифікований, 96,3% − 8333 частини
  2. Вода дистильована (в крайньому разі можна взяти звичайну) − 1105 частин. 
  3. Перекису водню розчин 3% − 417 частин. 
  4. Гліцерин харчовий, 98% − 145 частин. 

Щоб порахувати необхідну саме вам кількість, просто поділіть бажаний об'єм на 10 000 та помножте на наведені в рецепті цифри. Наприклад, ви готуєте 5 літрів антисептику. Тоді вам потрібно рахувати так: 5 000 мл / 10 000 = 0,5. Тепер перемножуємо цифру з рецепта 8333 х 0,5 = 4166,5. Отже, нам треба взяти 4 літри та 166 мілілітрів етилового спирту. 

За тим самим принципом вираховуємо й кількість інших компонентів.  

Який спирт потрібно брати

Беріть етиловий спирт харчовий ректифікований стандартної міцності 96,3%. Саме такий продукт випускають всі українські спиртзаводи. Не має значення, який саме ґатунок спирту ви оберете. Це може бути як дорогий "Люкс", так й звичайна "Екстра". Можна навіть брати найдешевші спирти типу "Вищої очистки". Так, з низ виходить досить жорстка горілка. Але ж ми беремо спирт не для того, щоб готувати напої. Ми будемо робити з них антисептик. 

Краще замовити спирт етиловий в інтернеті. Так ви менше заплатите та отримаєте етанол у заводській тарі − 3 л чи навіть 10 л. Спирт постачають у спеціальних пляшках, здатних витримувати його дію. Ви можете роками зберігати його в цій тарі. 

Як готувати, зберігати, транспортувати

Компоненти потрібно змішувати в герметичній тарі. Будьте дуже уважні, перевірте, чи немає поруч відкритого вогню або нагрівальних приладів. Адже етанол дуже летючий, він випаровується буквально на очах. Якщо не дотримуватись заходів безпеки, може трапитись нещастя. 

Так само й зберігати готовий антисептик потрібно в пляшках, що щільно закриваються корком. Інакше спирт випарується та антисептик втратить свою ефективність. 

Як застосовувати

Нанесіть готовий антисептичний розчин на шкіру рук та ретельно розітріть його по всій поверхні шкіри. Особливу увагу зверніть на простір під нігтями та на проміжки між пальцями. Розтирати треба також тильну сторону долоні й зап'ястя. 

Після нанесення антисептику не витирайте руки ще хоча б хвилину. Дайте етанолу виконати свою функцію. За дві-три хвилини спирт сам випарується та ви не будете відчувати вологи на долонях чи іншого дискомфорту. 

Джерело - https://spirt-opt.site/category/spirt/



На початок