Рецепт молочної кави: смачно, як у Старбакс

Кава поєднується з різними добавками та прянощами. Різні рецепти припускають використання кориці, кардамону, мускатного горіха, всіляких сиропів і topping.

Рецепт молочної кави: смачно, як у Старбакс

Можна навіть зустріти подачу кави з гострим перцем або сіллю. Але королівським, еталонним і воістину найкращим заведено вважати поєднання кави з молоком. Усе ідеальне просто. Рецепти кави з молоком дають змогу створювати безліч смачних напоїв: лате, мак'ято, капучино, Flat white, мокко, марочино. Складно навіть перерахувати всі популярні рецепти. Сьогодні розповімо про те, як приготувати просту каву з молоком дома, яка не потребує особливих зусиль, часу і спеціальних інгредієнтів.

Приготування кави з молоком: основи

Для рецепта молочної кави знадобиться Еспресо. Для того, щоб повторити знаменитий рецепт кав'ярні Старбакс краще використовувати їх оригінальну каву - Starbucks® House Blend. Цей сорт має латиноамериканське походження, відрізняється середньою обжаркою, і має солодкуватий горіховий відтінок, збалансований нотами какао.

Готувати цю арабіку середньої обжарки найкраще крапельним способом, використовуючи пропорції 10 г кави на 180 мл води. Саме таке співвідношення дасть змогу насолодитися повнотою смаку і яскравим солодким ароматом.

За молочну основу для рецепта варто використовувати молоко 2,5 або 3,2% жирності. За необхідності коров'яче молоко можна замінити рослинним. Підійде кокосове, мигдальне, соєве, рисове або будь-яке інше на ваш смак. Не виключаємо і вибір на користь знежиреного коров'ячого молока — це варіант дієтичного рецепта.

Етапи приготування кави з молоком

  1. Зваріть Еспресо. Для рецепта потрібно співвідношення 2 частини кави до 1 частини молока. Варити кавову основу рекомендуємо за допомогою кавової машини або використовуючи френч прес.
  2. Попередньо нагріте молоко потрібно збити в стійку піну. Для цього візьміть окремий посуд — кухоль або миску — і повільно збийте продукт вінчиком. Для піноутворення можна використовувати порожній френч прес, проте доведеться попрацювати, щоб отримати гарну стійку піну.
  3. В улюблену кружку налийте Еспресо. Акуратно додайте збите молоко до самого краєчка. Насолоджуйтесь смачною молочною кавою в будь-який час доби — напій не зіпсує сон і принесе масу задоволення.

Як закуски до молочної кави підійдуть печиво, фрукти або бісквіт. Якщо ви хочете розділити смачну каву з молоком із компанією друзів, подайте чізкейк або мере́нга. До напою добре підходить панна кота та будь-які вершкові десерти.



На початок