Нічні клуби — історія виникнення

Термін «нічний клуб» позначає міський розважальний заклад, який зазвичай включає музику, танцювальний майданчик, а також їжу та напої

Нічні клуби — історія виникнення

Маючи коріння в дев’ятнадцятому столітті в європейському кабаре, нічний клуб еволюціонував на початку двадцятого століття разом із новими популярними музичними стилями, танцем та міським нічним життям, зосередженим на побаченнях. Популярний нічний клуб у Львові, що пропонує своїм відвідувачам всі аспекти нічного відпочинку, починаючи з широченного вибору алкогольних напоїв та закінчуючи якісним музичним супроводом та освітленням, знаходиться в самому центрі міста.

Клуб Спліт — це заклад, котрий прагне приємно дивувати своїх відвідувачів та дотримуватися естетики в усьому. Подача алкогольних напоїв тут перетворилась в окреме мистецтво, вибір музичних треків приємно здивує любителів танцювальної музики. Комфорт та безпека відвідувачів гарантована високою культурою даного закладу, що включає певні правила відвідування, в тому числі фейс контроль, дрес-код та правила поведінки гостей. Можна бути впевненим, що ти знаходишся в хорошому місці в оточенні справжніх поціновувачів культури нічного відпочинку.

Нічні клуби — це особливий різновид закладів, що увібрали в себе особливості ресторанів, танцювальних залів, кабаре та водевільних театрів минулого століття. Тут можна відчути себе королем або королевою вечірки, вражаючи навколишніх своїми танцювальними здібностями, або просто провести затишний вечір за коктейлем та спілкуванням. Це місце, де часто зав’язуються нові знайомства. Також тут можна весело провести час з друзями, насолоджуючись приємною компанією та новітніми танцювальними хітами.

Історія виникнення нічних клубів досить цікава. Вони отримали активний розвиток на популярність у минулому столітті у США завдяки знаменитому "сухому закону". Люди почали проявляти активний інтерес до закладів розважального характеру, які до того ж вважалися легальними.

В Європі, після захоплення Парижа німцями, було заборонено джаз, котрий на той час був досить популярним. Це спровокувало французів влаштовувати андеграундні вечірки у підвалах різних закладів. Після звільнення Парижу 1944-го року відомий на той час композитор та актор Едді Барклай відкриває перший бар, який працює цілком законно і вся музика грає лише з музичних носіїв. Через три роки світ уперше почув термін дискотека, саме так було названо перший нічний клуб у Франції. Цей термін буквально асоціювався з вініловими пластинками і діджеєм, котрий їх змінював.

З цього часу це словосполучення широко використовується в США і по всій Європі, так само в цей час розвивається новий напрямок музики - disco. У світлі таких раптових змін у музичній індустрії діджеї ставали володарями нічного життя. Вони підлаштовуються під настрій публіки, створює особливу атмосферу, завдяки вдалому вибору музичних треків. Згодом саме діджей стає атрибутом якості та популярності нічного клубу. У 1960-х роках клубна атрибутика вдосконалюється. Діджеї мають можливість імпровізувати з треками, грати без зупинок, використовувати деякі ефекти, і все завдяки вдосконаленню техніки для діджеїнгу. Водночас проводяться перші хіт-паради, які швидко і заслужено набувають своєї популярності. Поступово розвиваються нові жанри танцювальної музики, що набувають популярності.



На початок