Бітумна черепиця: за і проти

Бітумна черепиця: за і проти

Напевно, бітумна черепиця є покрівельним матеріалом, щодо якого точиться більшість дискусій і в мережі, і у професійному середовищі. Магазин покрівельних матеріалів «Лідер» вже більш ніж 10 років пропонує своїм покупцям широкий вибір бітумної черепиці — і цей багаторічний досвід дає змогу максимально об’єктивно оцінити сильні та слабкі сторони гнучкої черепиці на бітумній основі.

Чим зумовлено переваги бітумної черепиці?

Бітумна черепиця — це гнучкий покрівельний матеріал, що виробляється у вигляді гонтів відносно невеликого розміру. Поєднання цупкої основи, бітумного просочування та мінеральної посипки дає змогу створити покрівлю з оптимальною комбінацією властивостей:

  • Перша перевага бітумної черепиці полягає в тому. Що вона гнеться. Завдяки такій структурі можна забезпечити щільне прилягання покрівлі до основи навіть на нерівних ділянках покрівлі.
  • Мала маса — ще один вагомий (вибачте за каламбур) плюс. Покрівля лишається доволі легкою, тож навантаження на крокви та інші несучі елементи буде незначним.
  • До переваг бітумної черепиці також належить стійкість матеріалу до вологи, вітрової ерозії та впливу ультрафіолету. Якісна покрівля не боїться ані сильної спеки, ані морозів, ані різких перепадів температур.

Ціна бітумної черепиці залежить від бренду, розміру гонтів, дизайну та кольору. На ринку (в тому числі в каталозі внтернет-магазину «Лідер») є і бюджетні моделі і вироби з преміум-сегменту.

Недоліки бітумної черепиці — чи варто їх враховувати?

Як і будь-який будівельний чи покрівельний матеріал, бітумна черепиця має низку недоліків. І так, їх варто враховувати — адже ігнорування таких особливостей неминуче призведе до проблем з покрівлею.

Отже:

  • Перший мінус — температурна чутливість дешевої гнучкої черепиці. Моделі з ультра-бюджетного сегменту при низьких температурах можуть втрачати еластичність та розтріскуватися. Також є ризик розтріскування при частих та різких перепадах температур. Тож не варто ризикувати обираючи найдешевший матеріал.
  • Друга важлива особливість — бітумна черепиця вкрай чутлива до якості монтажу. Всі роботи — від підготовки основи до фінішного оформлення даху — мають виконуватися професіоналами з високою кваліфікацією. Лише в цьому випадку можна уникнути неприємних сюрпризів.
  • Зрештою, варто пам’ятати, що шорстка поверхня черепиці схильна до накопичення сміття. Саме тому за дахом треба доглядати: достатньо обмести його віником чи обробити струменем води зі шлангу.

Проте зазвичай ці недоліки не є вирішальними — тому гнучка бітумна черепиця може з успіхом використовуватися для покриття дахів будинків, господарських споруд, комерційних будівель та малих архітектурних форм. Проте купувати матеріал варто у перевірених постачальників, що ретельно контролюють якість продукції. Прикладом таких компаній є інтернет-магазин «Лідер», в каталозі якого вибір бітумної черепиці є більш ніж достатнім для вирішення будь-якої задачі.



На початок