Причини появи печії

Іноді після їди з'являються дискомфортні відчуття у горлі – дратівливий кислотний присмак та печіння.

Причини появи печії

Зазвичай кажуть, що це "печія після ковтання". Це явище викликається попаданням на слизову стравоходу шлункового соку разом з соляною кислотою, що міститься в ньому, або частинок неперетравленої їжі. Постійна печія після їжі не тільки неприємна, а може стати ознакою прихованих функціональних патологій.

Головні причини печії у горлі

Трубчастий м'яз стравоходу прикритий двома сфінктерами – групами складок, що виконують роль клапанів у їжу. Завдання верхнього з них – пропустити їжу з горлянки в стравохід. Нижній сфінктер не дає вмісту шлунку (разом з агресивною соляною кислотою) потрапити назад і вразити чутливі стінки трубчастого органу. Коли він «не спрацьовує», настає відчуття, що пече печія у горлі.

Викликати її можуть такі фактори:

  • вживання агресивної та шкідливої їжі – гострих чи кислих продуктів, алкоголю, копченості та солодощів;
  • переїдання, недотримання дієти за показаннями;
  • функціональні розлади стравоходу;
  • підвищений рівень кислотності, виразка та інші хвороби ШКТ;
  • регулярні стреси;
  • рефлюксна хвороба, у разі якої напади печії частіше спостерігаються вночі та тривають порівняно довго.

Якщо симптом турбує рідко, це найчастіше є наслідком недотримання дієти: для її усунення необхідно скоригувати раціон та не переїдати.

Що робити, якщо печія у горлі – ваш постійний супутник? Необхідно лікування спеціальними препаратами, але після консультації лікаря.

Таблетки для терапії печії в горлі

Лікування спрямоване як усунення симптоматичних проявів печіння, а й у терапію основний патології. Зазвичай фахівці рекомендують прийом препаратів, що містять антациди – речовини, дія яких спрямована на нейтралізацію соляної кислоти у шлунку.

Таблетки містять одночасно два антациди, які мають комплексну дію: карбонат магнію та карбонат кальцію.

Головні переваги препарату від печії у горлі:

  • швидкий ефект – зняття неприємних симптомів вже за кілька хвилин;
  • нормалізація рН за високої кислотності.

Препарат має високий рівень ефективності, профіль безпеки, схвалений клінічними дослідженнями, і може використовуватися при появі симптомів печії у вагітних. Це особливо необхідно, оскільки під час збільшення розмірів матки відбувається тиск на шлунок і весь сік потрапляє у стравохід. Саме тому у вагітних часто буває печія.



На початок