Кровоспинні препарати в гінекології

Рясна кровотеча, яку слід зупинити — нерідке явище, особливо в гінекології. Існує таке поняття, як аномальна маткова кровотеча, з якою стикається кожна третя жінка у світі

Кровоспинні препарати в гінекології

На жаль, за медичною допомогою у подібних випадках звертаються не всі. У сучасному світі є кровоспинні препарати, які здатні покращити ситуацію, але все ж не замінять візиту до лікаря. В інтернет-аптеці «Apteka.com» вони представлені у різних формах випуску: таблетки, порошки, розчини для ін'єкцій.

Препарати при маткових кровотечах

Рясні кров'янисті виділення тривалістю понад 7 днів вважаються матковою кровотечею. Цей стан дуже небезпечний для жіночого здоров'я, тому що підвищує ризик розвитку анемії або недокрів'я. Проблема досить серйозна і потребує негайного лікування. У терапії найчастіше використовують гемостатичні засоби, які знижують проникність судин та посилюють згортання крові. Одним із найпоширеніших компонентів, який використовують у первинній медичній допомозі, вважається Транексамова кислота. Її можна придбати під різними торговими назвами у формі таблеток, капсул та розчинів. Це антифібринолітичний засіб, що сприяє розрідженню крові, і, як наслідок, веде до зменшення крововтрати. В умовах стаціонару застосовують Епітаког. Препарат випускається у вигляді порошку для ін'єкцій. Він активує процес згортання крові прямо на поверхні тромбоциту, тому може бути використаний тільки в тих випадках, коли інша терапія не допомагає. Також в організм внутрішньовенно може вводитись желатин. Його лікувальний ефект полягає у створенні підвищеного тиску в просвіті судин, а також збільшенні обсягу плазми крові.

При рясній менструації

Регулярність менструального циклу є дуже важливою складовою жіночого здоров'я. Такі показники, як рясність та тривалість виділень, можуть багато розповісти про стан репродуктивної функції організму. Найчастіше причина рясних місячних криється у нестачі вітаміну К, який підтримує рівень синтезу факторів згортання крові. Найчастіше при рясній менструальній кровотечі дозволяється використовувати препарати групи гемостатиків, які знижують проникність судин. Також за наявності такої проблеми в перші дні циклу рекомендують приймати препарат Вікасол. Це синтетичний аналог вітаміну К. Але, на жаль, ефект від нього настає через добу, і відповідно не підходить для екстреної допомоги. В цілому при появі тривожних симптомів у вигляді рясних місячних важливо не варто відкладати візит до фахівця для точної діагностики та з'ясування причини.



На початок