Tether: характеристики криптовалюти

Tether — криптовалютний токен від компанії-розробника Tether Limited. Виробник криптовалюти зробив заяву про підтримку токена американською національною валютою.

Tether: характеристики криптовалюти

Четверта частина вартості крипти прив’язана до сум доларів, що знаходяться на рахунках компанії. Тому Tether вважається стейблкоїном — стабільним цифровим активом.

Даний токен зі стабільним курсом робить всі операції з криптовалютами набагато простішими. В онлайн-обмінниках легко купити тезер з карткою приват за вигідним курсом. Ця крипта часто використовується в розрахунках. Тезер має наступні характеристики:

  • безпека;
  • надійність;
  • прозорість;
  • стабільність.

Для цифрового активу не створювали власний блокчейн. Тезер виробили на площадці Omni Layer, що є надбудовою блокчейну Bitcoin. Omni Layer — це відкритий протокол, який працює як взаємодія між та Bitcoin.

Функціональність Tether

Частина емісії USDT належить до платформи Ethereum, а інша частина — до Omni Layer. Завдяки цьому є можливість використовувати тезер для смарт-контрактів. Хоча спочатку, відразу після створення, коїн можна було тільки відправляти та приймати. Криптовалюта отримала доступ до інших децентралізованих систем. Такий досвід випуску на різних платформах створив позитивний резонанс, та розробники почали додавати надбудови на других блокчейнах. В свою чергу, наявність електронних гаманців з різними адресами на криптобіржах збільшує можливості транзакцій.

Активи, якими забезпечений тезер, розподіляються наступним чином:

  • фіатні гроші — 76%;
  • кредитні засоби — 15%;
  • цінні папери та дорогоцінні метали — 9%.

Придбати Tether можна у компанії-розробника, в онлайн-обмінниках, на криптобіржах. Використовують токени як розрахунки між агентами угод, оплата за товари та послуги, в якості інвестицій.

Зберігання Tether

Особливості зберігання токенів залежать від їх реалізації на визначеному блокчейні. Для тезер підходять різні види електронних гаманців — мультивалютні, апаратні, або браузерні. Тому як Tether є стейблкоіном, коливання його курсу незначне. Багато заробити на продажі та покупці токена в момент зміни вартості не вийде. Значний прибуток стейблкоін може принести в якості інвестицій, що розміщують на інвестиційних платформах. Ще один спосіб пасивного прибутку — інвестувати в проекти, ставши провайдером ліквідності. На таких платформах комісія з угод надається інвесторам як заробіток. Тут діє наступна пропорція: чим більше вкладення, тим вищий прибуток.



На початок