Безшовні чи зварені: яким трубам віддати перевагу?

Як це часто буває: нижча ціна — далеко не ознака того, що ви зробили правильний вибір. Особливо, якщо дуже піклуєтеся щодо якості майбутньої мережі.

Безшовні чи зварені: яким трубам віддати перевагу?

Труби зі швом дешевші. Але є питання по роботі під серйозним тиском

В бажанні отримати ідеальний баланс вартості та якості при монтажі комунікацій, чи не кожен ставав перед вибором: купити труби суцільнотягнуті за більш високою ціною чи віддати перевагу більш бюджетному варіантові?

Зварювальний шов візуально не виглядає глобальною проблемою, різниця в грошах помітна, ще й менеджер з продажу постійно і дуже переконливо звертає на це увагу. Ніби то все очевидно.

Але чомусь все більше підприємств переходять саме на виробництво суцільного прокату, доклідніше дивіться тут https://mskukraine.com/uk/katalog-produkcziyi/chornyj-metaloprokat/bezshovni-truby/. Незважаючи на міцність зварювання, найбільший відсоток аварій на мережах, котрі працюють під високим тиском газу чи рідини, припадають саме на місце поєднання металу.

безшовна труба

 

Все залежить від якості продукції, природних чинників чи навантаження на мережу, але шов може розійтися як вже після плину гарантійного терміну, так і в короткій перспективі. І на нове облаштування мережі ви витратите набагато більше, ніж зекономили на початку.

Першочергова різниця вартості продукцію формується із відмінності в технологіях виробництва. Метод згинання сировини і зварення куди менш енергозатратний. Для виробництва суцільнотягнутих труб потрібне серйозне коштовне обладнання і набагато більше циклів формування остаточного продукту. Але на виході ви отримуєте значно якісніший прокат, який можете ефективно використовувати у високотехнологічних сферах:

  • Будівництво
  • Транспортування газів та рідин
  • Магістральні трубопроводи, що працюють під тиском та за високих температур
  • Виготовлення поршневих механізмів
  • Нафтова галузь
  • Машинобудування

Ціна на безшовні труби набагато нижче ринкової? Можливо вас хочуть ошукати

Не беремо до уваги екстравагантні версії, що хтось продає крадений товар або демпінгує перед закриттям виробництва. Суцільні труби потрібної якості металу, необхідної довжини, але за цінами, які не здатен пропонувати прокат навіть потужний перевірений виробник.

безшовні труби

 

Доволі часто недобросовісні компанії граються із товщиною труб. Навіть незначне відхилення на великому обсязі дає шалену економію. Але не вам, як покупцю. А саме схильному до таких фокусів виробнику.

Навряд ви будете перезважувати тонни металу, а от із простим штангенциркулем можна перевірити товщину кількох труб, що вам пропонують за дуже вигідною ціною. Можливо і розкриється секрет привабливої на перший погляд пропозиції.

Отож, купуйте металопрокат у перевірений постачальників, які піклуються про свою репутацію.



На початок