Дев'ять корисних властивостей чорного шоколаду, про які вам варто знати

За рік люди на планеті споживають близько 2,7 млрд кілограмів чорного шоколаду. Чому це не тільки смачно, а й дуже корисно?

Дев'ять корисних властивостей чорного шоколаду, про які вам варто знати

Смачне їжа і, передусім, десерти рідко перетинаються із поняттям здорового харчування. Але є дуже приємні виключення. І стосуються вони, в тому числі, і одно з найпопулярніших продуктів у світі. 

  1. Стимулятор

Зважайте: якщо ви з’їсте чорний шоколад ввечері, то заснути вам буде дуже непросто. Смаколик майже не містить кофеїну, але у його складі великий відсоток теоброміну. Наявність цього компоненту призводить до приємного збудження організму у всіх проявах цього стану.

  1. Знижується кров’яний тиск

Чорний шоколад корисний для серця. Споживання шоколаду підвищує концентрацію у кровообігу оксиду азоту. Також тиск нормалізується через високу місткість магнію, калію, фосфору та цинку.

  1. Протидія утворенню тромбів

Ці властивості чорного шоколаду мають зазначений ефект, якщо кінцевий продукт не містить цукру, оскільки останній впливає на судини як наждачний папір. А ось самі по собі перероблені какао-боби загоюють і роблять більш еластичними місця ушкодження судин, де, передусім, і з’являються тромби. 

чорний шоколад міленіум

  1. Антистрес

Ферменти помітно знижують рівень адреналіну в організмі. Саме тому чорний шоколад пропонують, коли людина занадто знервована, або помітно хвилюється. Ефект — як від сильних, але при тому дуже смачних заспокійливих препаратів.

  1. Зниження вірогідності онкологічних захворювань

Лікарі однозначно радять в комплексі профілактичних засобів проти ракових захворювань споживати саме цей продукт. У його складі містяться речовини, які протидіють появі злоякісних пухлин.

  1. Зниження ризику інсульту

Чорний шоколад за вищевказаних причин зменшує вірогідність крововиливу в мозок.

  1. Піднімає настрій

Вчені пов’язують це із наявністю в смаколику серотоніну і того ж таки теоброміну. Можливо, це більше метафізика, але споживання чорного шоколаду дійсно викликає посмішку і класне психологічне самопочуття.

чорний шоколад

  1. Підвищує фізичну працездатність

Загальне відмінне самопочуття дає можливість довше протистояти втомі навіть за серйозних фізичних навантажень. КПД ваших занять або праці буде куди більш відчутним, якщо чорний шоколад стане неодмінним пунктом щоденного раціону.

  1. Зниження метаболічного синдрому.

Чудовий приклад смакоти, яка не веде до збільшення вагу, а має зворотній ефект. Авжеж, якщо консистенція не передбачає наявності цукру. Інакше: очікування схуднення — просто самообман.



На початок