Посібник по вибору ідеального розміру скатертини до форми столу

Скатертина – це незамінний аксесуар на кухні або в їдальні. Верхнє покриття столу захистить поверхню не лише від бруду, а також і від подряпин, що можуть бути спричинені виделками або ножами.

Посібник по вибору ідеального розміру скатертини до форми столу

Великий асортимент гарних скатертин можна віднайти в багатьох українських інтернет-магазинах, наприклад, https://villagrazia.ua/ua/tekstil/skaterti. Вибір розміру скатертини не обов'язково легкий для тих, хто ніколи не стикався з цією проблемою. Щоб допомогти вам зорієнтуватися серед усіх пропонованих розмірів, ми пропонуємо вам детальний посібник із вибору вашого столового вбрання до свята.

Керівництво по вибору розміру скатертини

Природно, скатертина повинна виходити за краї столу. В ідеалі порахуйте падіння від 20 до 30 см з кожного боку, тобто загалом від 40 до 60 см. Щоб розрахувати розмір скатертини, просто виміряйте розміри останньої та додайте бажані випадання. Ця техніка працює, лише якщо у вас під рукою є рулетка або якщо ви знаєте розміри свого столу напам’ять. Інший спосіб - розрахувати розмір скатертини на основі кількості гостей, які може вмістити ваш стіл. Зауважте, що загалом існує мінімальна ширина 60 см на одне місце, щоб усі гості відчували себе комфортно.

Коли справа доходить до спін офу, вибір за вами. Залишення великої кількості нависання тканини дозволить створити ефект під'юбника в богемному стилі. Навпаки, занадто короткий випадок ризикує створити враження, що скатертина замала... Просто знайдіть золоту середину і дійте відповідно до своїх бажань.

Який розмір скатертини вибрати для прямокутного столу?

прямокутний стіл зі скатертиною

Дуже модний, прямокутний стіл за останні роки зробив собі ім’я в усіх їдальнях. Це також функціонально: прямокутний стіл можна поставити як в центрі, так і в кутку кімнати. У поєднанні з гарною лляною скатертиною все добре! Для столу, розрахованого на 6-8 гостей, виберіть скатертину розміром 175 х 250 см. Для варіанту на 8-10 гостей цілком підійде скатертина розміром 175 х 350 см. Для більшого столу або столу з незвичайними розмірами, не вагаючись, виберіть скатертину на замовлення, або пошийте самі, адже можна легко купити якісну та привабливу тканину для створення речі з незвичайним дизайном. Ви можете насолоджуватися скатертиною, достатньо великою, щоб покрити всю поверхню столу, а також надати йому приємного ефекту!

Який розмір скатертини для квадратного столу?

Ідеальний для квадратних кімнат, цей стіл забезпечує гармонійну симетрію, яка нагадує форму самої кімнати. Для квадратного столу, розрахованого на 6-8 осіб, розмір скатертини повинен бути від 175 см до 190 см. Щоб отримати інші розміри, скористайтеся нашим інструментом спеціальних розмірів:

  1. Для невеликого квадратного столу, на якому можуть розміститися 4 гостей, виберіть скатертину розміром 150 х 150 см.
  2. Для великого квадратного столу на 8-10 гостей виберіть скатертину збоку 230 або 244 см.

Не соромтеся запитувати, якщо у вас є сумніви щодо розмірів вашої лляної скатертини!

Який розмір скатертини буде якнайкращим на круглий стіл?

круглий стол зі скатертиною

Дружній за своєю суттю, круглий стіл – це той, який нікого не залишає в кінці чи в кутку. Ми допоможемо вам вибрати ідеальний розмір скатертини для вашого круглого столу! Ніщо не зобов'язує вас вибирати скатертину такої ж форми, як і ваш стіл. Навпаки, квадратна скатертина дозволить вам пограти з симетрією та внести сучасний відтінок у оздоблення інтер’єру. В багатьох спеціалізованих інтернет-магазинах Вам запропонують скатертину розміром 175 х 175 см, яка ідеально підходить для круглих столів, розрахованих на розміщення 4-6 гостей. Для всіх інших розмірів ви можете підібрати скатертину на замовлення на нашому сайті!

Який розмір скатертини на овальний стіл?

Для вашого овального столу найкраще підійде прямокутна скатертина. Вона прикрасить вашу їдальню в сучасному стилі завдяки спадаючим на землю шипам. Якщо форма здається вам незвичайною, не забувайте, що висувний круглий стіл перетворюється в овальний! Для 6-8 гостей вибирайте скатертину розміром 175 х 250 см. А для 10-12 гостей виберіть скатертину розміром 175 х 350 см.

Для менших або великих столів, не вагаючись, звертайтеся до скатертини з індивідуальними розмірами.



На початок