Найбільш надійний банк для депозиту визначено на конкурсі “Банк року-2023”

Найбільш надійний банк для депозиту визначено на конкурсі “Банк року-2023”

У рамках Всеукраїнського конкурсу «Банк року», урочиста церемонія якого відбулася 15 листопада, лідером в надійності заощаджень клієнтів-фізичних осіб другий рік поспіль було обрано Агропросперіс Банк.

Фундаментом високої надійності Агропросперіс Банку є міжнародні інвестиції. Акціонери банку - відомі установи США та Європи, як-от ЄБРР, що в свою чергу накладає на банк зобов’язання в неуклінному дотриманні високих бізнес-стандартів та вимог законодавства.

Інвестор банку є одним з найбільших у світі операторів агробізнесу, тому закономірно, що створений ним Агропросперіс Банк спеціалізується саме на обслуговуванні агровиробників. Зосередження на кредитуванні найбільш стабільного в Україні аграрного сектору та глибока експертиза в обраній галузі допомагають банку утримувати високу якість кредитного портфеля навіть під час війни. 

Як можна побачити з відкритих джерел, Агропросперіс Банк виконує всі нормативи НБУ, вимоги законодавства, зокрема, відсутні повідомлення щодо порушення банком вимог фінмоніторингу. Не менш важливо, що банк стабільно має достатню капіталізацію та значну ліквідність, веде прибуткову діяльність і постійно нарощує активи.

Не дивно, що рейтингове агентство «Експерт-Рейтинг» регулярно протягом шести років підтверджує інвестиційний кредитний рейтинг банку та найвищий рейтинг надійності депозитів, а РА “Стандарт Рейтинг” нещодавно включив банк в дослідження про надійні банки для депозитів. Позитивні висновки незалежних спеціалістів галузі є вагомим підтвердженням того, що Агропросперіс Банк - це надійний банк України.

Якщо проаналізувати динаміку депозитного портфеля банку, то навіть попри війну він істотно зростає і цьогоріч перетнув рубіж в 1 мільярд гривень, а кількість рахунків фізичних осіб зросла більше ніж удвічі. Це одні з найкращих показників на банківському ринку і найкраще свідчення високої довіри вкладників до банку. Примітно, що банк досягнув таких вагомих результатів не за рахунок максимальної ставки, оскільки завжди тримає дохідність вкладів на вигідному, але розумному і зваженому рівні.



На початок