Гастрономічний тур у Буковелі: відпочиваємо смачно

Гастрономічний тур у Буковелі: відпочиваємо смачно

Буковель, розташований в казкових Карпатах, приваблює туристів не лише красивими гірськими пейзажами та різноманітними видами відпочинку, але й справжніми кулінарними шедеврами. Цей регіон відомий смачною кухнею, тому якщо ви плануєте подорож у гори, рекомендуємо познайомитися з кулінарними традиціями курорту. Давайте дізнаємось більше про особливості карпатської кухні та зануримося в її смачний світ.

Особливості кулінарних традицій Карпат

В гірській кухні переплелись мотиви угорської, румунської, словацької, гуцульської, бойківської, польської, єврейської, української та австрійської кухонь. Такий мікс сприяв створенню самобутніх та неповторних карпатських страв. Щоб спробувати їх, радимо відвідати затишний ресторан в Буковелі на території готелю «Підгірʼя». Більше інформації доступно за посиланням https://hotel-podgore.com.ua/restoran-v-bukoveli

8 страв, які варто скуштувати на відпочинку в Карпатах

1. Гуцульський борщ

Страва вражає своєю унікальністю. Готується з копченої буженини та заквашеного буряка. В різних регіонах борщ готують із квасолею або галушками, болгарським перцем чи навіть селерою. Однак завжди він має багатий смак і насичений колір, а подається зі сметаною та теплими пампушками з часником.

2. Карпатські кремзлики

Це одна з варіацій дерунів, але із закарпатським колоритом. Вони можуть бути приготовані лише з картоплі, але подаються з різними начинками, такими як смажена свинина, гриби чи цибуля, що надає кремзликам неймовірного смаку.

3. Гуцульський банош

Страва традиційно готується в казані на відкритому вогні. Сметану або вершки доводять до кипіння, поступово додають кукурудзяне борошно та чекають, доки на поверхні з’явиться топлене масло. Банош подається зі шкварками, бринзою та грибами.

4. Грибна юшка

Її часто подають як першу страву, приготовлену із білих грибів. Рецепт та компоненти можуть дещо відрізнятися, але юшка завжди є ситною та смачною. Страва подається зі сметаною та зеленню.

5. Білі гриби в сметані

Справжнє кулінарне диво! Соковита м'якоть та чарівний смак грибів роблять цю страву делікатесом, а сметанний соус ще більше підкреслює та розкриває смак.

6. Налисники з сиром

Одна з найпопулярніших страв української кухні. Готові млинці з начинкою часто заливають маслом і тушкують в печі. Їх подають із медом, сметаною або джемом.

смажені млинці на тарілочці

7. Капусняк карпатський

Ідеальне рішення для ситного обіду! Страва готується на бульйоні з будь-якого м'яса або грибів. 

8. Вареники зі шкварками

Ситні вареники з різними начинками (м'ясо, гриби, капуста, картопля) подаються в горщику чи на таці, прикрашені зверху підсмаженими шкварками та цибулею.

Напої та алкогольні напої

Доповнити гастрономічний відпочинок можна напоями. Наприклад, замовте узвар із сухофруктів або трав'яні чаї. А щодо алкогольних напоїв, то варто спробувати різноманітні місцеві настоянки на травах та ягодах, вина та медовуху.



На початок